Szezámmagos sárgarépa fasírt
sponsored links
Maradt tegnapról lencsefõzelék, és azon agyaltam, mit is kéne mellé csinálni, mert krinolin az már elfogyott, és igaz ami igaz, a hûtõszekrényt sem ártana már feltölteni...
Én az a fajta vagyok, hogy ha nem eszem húst, nem lakok jól...de karácsonykor kicsit azt hiszem túlzásba is sikerült vinnem, így most annyira nem hiányzik.
Eszembe jutott, hogy nyáron különféle zöldségekbõl készítettem fasírtot...cukkinibõl, patisszonból, tökbõl...ezek most nincsenek raktáron, van viszont sárgarépa...ma ebbõl csináltam.
Nagyon egyszerû, nagyon gyors és nagyon de nagyon finom...:-)
Hozzávalók:
35 dkg sárgarépa (ez nálam most 3 db volt)
1 kis fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 tojás
4 ek zsemlemorzsa
1 ek szezámmag
Só, bors ízlés szerint
1 csokor friss zeller zöldje és petrezselyem aprítva
Olaj a sütéshez
+zsemlemorzsa amiben megforgatjuk a fasírtokat
Elkészítése:
A sárgarépát, vöröshagymát aprítógép tökgyalu funkciójával lereszeljük, belezúzzuk a fokhagymát, lesózzuk, majd pihentetjük kb 10 percet, amíg levet enged. Kicsavarjuk, és belekeverjük a többi hozzávalót.
Golyókat formázunk belõle, kicsit ellapítgatjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk. Bõ forró olajban pirosra sütjük.