Szezámmagos fonat

2010-05-23

sponsored links

Egybõl megfogott ez a lenmagos-tökmagos fonat mikor ráakadtam a receptre,aztán mikor alkalom adódott hogy elkészítsem menet közben derült ki hogy a tökmagom is és lenmagom is elfogyott.Ezért lett szezámmagos.Annyira nagyon finom sós sütemény,imádtam rágcsálni!

Hozzávalók nálam:

20 dkg tönköly fehér liszt
20 teljes kiõrlésû rozsliszt
2/3 csomag szárított élesztõ
1,5 dl langyos rizstej
1 tk cukor
1/2 tk só
1 tk sikér (elhagyható)

 A tészta rétegzéséhez:
10 dkg vaj


Elkészítés:
 Közepesen lágy kelt tésztát készítünk,én kenyérsütõ géppel szoktam ezt a mûveletet elvégeztetni.
A vajat felolvasztottam, a tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtottam ,és megkentem a vajjal.A vajas tésztát összehajtottam , és 1 órára a hûtõbe tettem.Ezután ismét3-4 mm vastagra kinyújtottam. Megkentem egy felvert tojással és jó bõven  megszórtam szezámmaggal. Ezután 25x10 cm-es téglalapokat vágunk belõle. A téglalapok mindegyikét középen bevágjuk úgy, hogy csak egy 2 centis darabot hagyunk ki mindkét oldalán . A téglalapok két oldalát egymáshoz csavarjuk, a magos oldaluk mindig felfele nézzen. Sütõpapírral  bélelt tepsibe tesszük a fonatokat,és még fél órát hagyjuk kelni. Ezután 200 fokos sütõbe toljuk és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.


Folytats a blogon ... 5balkez.blogspot.com/2010/05/szezamma...

sponsored links

Keres?s