Szez?mos-m?kos csavart rudak

2019-09-01

sponsored links

Az ?j kedvenc s?s s?tim. Rengetegszer s?t?tt?k m?r meg anyu?k, de mindig olyan gyorsan elfogyott hogy es?lyem sem volt lefot?zni. Most viszont m?g azel?tt lef?nyk?peztem, miel?tt egyetlen darabhoz is hozz?ny?ltam volna.  :)


Anyuk?m nagy ?z?rz?k rajong?, ha teheti, minden r?szt megn?z a t?v?ben. ?gy figyelt fel a 2018. 14. epiz?dban a g?t?ri r?szben erre az igaz?n egyszer? s?s s?tem?nyre.

A receptet v?ltoztat?s n?lk?l k?zl?m.

Hozz?val?k:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag s?t?por
- 2 te?skan?l s?
- 1 csapott ev?kan?l krist?lycukor
- 1,5 dl ?tolaj
- 1,5 dl feh?rbor
- 1 toj?s
+ szez?mmag, eg?sz m?k



A lisztet t?lba bor?tjuk. Beletessz?k a s?t?port, s?t, cukrot. ?sszekeverj?k, k?zep?be f?szket k?sz?t?nk. Ide ker?lnek a nedves hozz?val?k: bor, ?tolaj, toj?ss?rg?ja. Kem?ny t?szt?t gy?runk bel?le, amit lisztezett deszk?n ?tforgatunk.

T?glalap alak?ra kiny?jtjuk. A toj?sfeh?rj?t vill?val felverj?k, megkenj?k vele a t?szt?t. Szez?mmaggal megsz?rjuk ?s kicsit r?nyomkodjuk, hogy meg?lljon rajta. A lapot ?tford?tjuk. Ezt az oldal?t is lekenj?k toj?sfeh?rj?vel, majd m?kkal megsz?rjuk.

Az eg?szet el?sz?r egy centi v?kony cs?kokra, majd kb. hat centis rudakra felv?gjuk ?s egyenk?nt k?zzel megtekerj?k.

S?t?pap?rral b?lelt tepsibe tessz?k, el?meleg?tett s?t?ben kb. 20 perc alatt ropog?sra s?tj?k.



B?r az eredeti recept nem ?rja, szerintem 170 fokra el?meleg?tett s?t?ben s?ss?k meg. Finom, ropog?s s?ti lesz a v?geredm?ny, ami eg?szen biztosan sok?ig eltarthat? ha lez?rt dobozba tessz?k, de n?lunk soha nem ?lt meg m?g k?t napot sem. :)

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2019/09/szezam...

sponsored links

Keres?s