Szerencsemalac
sponsored links
M?r r?g ki szerettem volna pr?b?lni a szerencsemalac s?tit. :D Sok receptet ?tb?ng?sztem, v?g?l arra jutottam, hogy kipr?b?lok egy saj?t verzi?t. Azt hiszem szerencs?m volt vele, mert Csemet?nek is ?zlik. ;)
Hozz?val?k ~50 db-hoz:
60 dkg f?tt, ?tt?rt burgonya
~30 dkg sima liszt
2 ek. zs?r
0,5 dl langyos v?z
1 tasak sz?r?tott ?leszt? (7g)
1 tk. cukor
s?
bors
A ken?shez:
toj?ss?rg?ja
A d?sz?t?shez:
szemes fekete bors
- A v?zben egy te?skan?l liszttel ?s cukorral felfuttatjuk az ?leszt?t. A burgony?t t?lba tessz?k ?s a t?bbi hozz?val?val egy?tt gyors mozdulatokkal ?sszedolgozzuk a t?szt?t.
- Lisztezett deszk?n ~0,5 cm v?konyra ny?jtjuk, majd kiszaggatjuk. A malacok fej?t 5 cm-es, a f?leiket 4 cm-es, az orrukat 2 cm-es k?r form?val. A f?leknek val? k?r?ket n?gyfel? v?gjuk.
- S?t?pap?rral fedett tepsire sorakoztatjuk a nagy k?r?ket -ezeket lekenj?k toj?ss?rg?j?val, majd r?ragasztjuk a f?leket ?s orrokat. A szemek hely?re borsot tesz?nk, majd az orrokat is megform?ljuk egy vastagabb p?lcik?val.
- 185 ?C-ra el?meleg?tett s?t?ben ~25 percig s?tj?k, vagy am?g sz?p aranybarn?k lesznek.
- R?csra t?ve kih?tj?k.
Mindenkinek
eg?szs?gben, szerencs?ben, boldogs?gban gazdag,
b?k?s ?j esztend?t k?v?nok!
?