Szellem habcs?k
sponsored links
Szellem habcs?kot k?sz?t?nk most m?r minden ?vben Halloween alkalm?val, amikor is j?nnek hozz?nk a gyerekek be?lt?zve mindenf?le r?mnek ?s nem csak csokikat osztunk, hanem szellem habcs?kokat is, melyeket mi magunk k?sz?t?nk a gyerekek legnagyobb ?r?m?re. Sajnos ennek cukormentes v?ltozata nincs, ?gy mi magunk nem fogyasztjuk. Azt gondolom, ezt b?rmikor elk?sz?thetj?k az ?vben ?s b?rmilyen form?t ?lthet, ak?r kar?csonykor karik?t is sz?nes sz?r?cukrokkal vagy feny?f?t is alkothat. M?g egy mondat a Halloweenr?l. Igen, tudjuk, nem magyar ?nnep vagy hagyom?ny, de engedj?k el ezt a gondolatot ?s n?zz?k azt, hogy a gyerekek milyen sz?vesen be?lt?znek, egy?tt mennek, bolondoznak ?s ?r?lnek az apr? aj?nd?koknak. Maradjunk fiatalosak, sz?lljunk be a "buliba", diszits?k fel a lak?st ?s ?r?lj?nk vel?k egy?tt, ha magyar hagyom?ny, ha nem. :) A vil?g v?ltozik, v?ltozzunk vele mi is! :) A receptet a divany.hu oldal?n tal?ltam , ahol egy p?kh?l?s muffin receptet is tal?ltok itt: https://divany.hu/offline/2012/10/26/halloween/?fbclid=IwAR03GJTDZsUNnydFZakAMZRxuMDNmIyRn0Y_0QZrHeJ9VsHPUESOEBQT-_4. M?r azt is elk?sz?tettem, nagyon finom ?s ?tletes, egy?ltal?n nem neh?z elk?sz?teni.
Hozz?val?k egy tepsire, kb. 10 db:
4 db toj?sfeh?rje
20 dkg porcukor
1 csipet s?
?tcsokol?d?/tortabevon?
A toj?sfeh?rj?t egy csipet s?val felverj?k, k?zben adagolva hozz? adjuk a porcukrot. Amikor a hab m?r kem?ny, egy habzs?kba vagy neylonba kanalazzuk (v?gjuk ki ut?bbi cs?csk?t, ne t?l picire, mert akkor v?kony lesz a habcs?k) ?s elkezdj?k kinyomni a form?kat a s?t?pap?rral kib?lelt tepsire. K?rk?r?sen cs?csokat k?sz?t?nk, h?zunk fel. Hagyjunk helyet a habcs?kok k?z?tt, mert n?ni fognak m?g.
El?meleg?tett 80-100 fokos s?t?ben k?t ?r?t sz?r?tjuk. Ha nem el?g, tov?bb sz?r?tjuk. Hagyjuk kih?lni a habcs?kokat ?s nagyon ?vatosan szedj?k le ?ket a s?t?pap?rr?l. Ha m?g tapad, ragad, t?rik ?s nem j?n le, nem sz?radt el?g ideig. A habcs?k alja-belseje kicsit ny?lk?s marad ?s ?reges, ?rdemes felford?tva is a leveg?n tov?bb sz?r?tani. Kev?s olvasztott csokol?d?ba m?rtjuk a fogpiszk?l? v?g?t ?s k?t szemet ?s sz?jat rajzolunk a habcs?kokra, ?letre keltve ?gy ?ket.
El?meleg?tett 80-100 fokos s?t?ben k?t ?r?t sz?r?tjuk. Ha nem el?g, tov?bb sz?r?tjuk. Hagyjuk kih?lni a habcs?kokat ?s nagyon ?vatosan szedj?k le ?ket a s?t?pap?rr?l. Ha m?g tapad, ragad, t?rik ?s nem j?n le, nem sz?radt el?g ideig. A habcs?k alja-belseje kicsit ny?lk?s marad ?s ?reges, ?rdemes felford?tva is a leveg?n tov?bb sz?r?tani. Kev?s olvasztott csokol?d?ba m?rtjuk a fogpiszk?l? v?g?t ?s k?t szemet ?s sz?jat rajzolunk a habcs?kokra, ?letre keltve ?gy ?ket.
Kar?csonyra szerintem z?ld ?telfest?ket tudunk keverni a habba, mint r?gen a habkarik?kn?l tett?k. De form?zhatunk sz?vecsk?t is, ami j?l esik, csak legyen j? kem?ny a hab. A gyerekek mindig ?r?lni fognak neki! J? m?k?z?st!