Szejtán
sponsored links
Házilag……sokadik variáció.
Eddig Gréta videója alapján készítettem szódabikarbónával és ízlett is, csak nagyon laza szerkezetû volt ( lehet, hogy én szúrtam el, mert a 25 dkg porhoz sok a kávéskanál szódabóna ). Mindenesetre elég macerásnak tûnt, 2x kellett fõzni és nagyon sok vizet kellett kinyomkodnom belõle, + még így is nehézkes volt megsütni/pirítani.
Most La Veganista útmutatója alapján csináltam egy próbaadagot tönkölyliszttel és isteni lett. Állagra, ízre……mindenre. Amolyan “tömör gyönyör”. Ráadásul egyszerûbb az elkészítési módja is.
Egy szó mint száz: megvan az én szejtánom.
Nem kell megijedni az “alapos” fûszerezéstõl a hosszú fõzési idõ alatt kifõ a felesleg. ;))
25 dkg sikérpor
9 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1 tk. füstölt paprika
2-3 g. fokhagyma
3,5 dl zöldség alaplé vagy víz
2 ek. szójaszósz vagy teriyaki szósz
a fõzéshez víz vagy zöldségalaplé
– összekeverjük a lisztet és sikérport és a füstölt paprikát – vagyis a száraz anyagokat
– a zöldségalaplébe belekeverjük a szójaszószt és belepréseljük a fokhagymákat
– ráöntjük a nedveseket a szárazakra és összegyúrjuk
– 15 – 20 percet pihentetjük
– 6 részre vágjuk és gyöngyözõen (!) forró vízben 1-1,5 órát fõzzük
És a legjobb ami történhet a friss tömör szejtánnal: girosz fûszerekkel, pici olívaolajjal pácoltam és isteni girosz tál lett a jutalmam:
Nyammm!!!!