Szejtán

2014-01-04

sponsored links

 Házilag……sokadik variáció. :)

Eddig  Gréta videója alapján készítettem szódabikarbónával és ízlett is, csak nagyon laza szerkezetû volt ( lehet, hogy én szúrtam el, mert a 25 dkg porhoz sok a kávéskanál szódabóna ). Mindenesetre elég macerásnak tûnt, 2x kellett fõzni és nagyon sok vizet kellett kinyomkodnom belõle, + még így is nehézkes volt megsütni/pirítani.
Most La Veganista útmutatója alapján csináltam egy próbaadagot tönkölyliszttel és isteni lett. Állagra, ízre……mindenre. Amolyan “tömör gyönyör”.  Ráadásul egyszerûbb az elkészítési módja is.

Egy szó mint száz: megvan az én szejtánom.

Nem kell megijedni az “alapos” fûszerezéstõl a hosszú fõzési idõ alatt kifõ a felesleg. ;))

25 dkg sikérpor
9 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1 tk. füstölt paprika
2-3 g. fokhagyma
3,5 dl zöldség alaplé vagy víz
2 ek. szójaszósz vagy teriyaki szósz

a fõzéshez víz vagy zöldségalaplé

– összekeverjük a lisztet és sikérport és a füstölt paprikát – vagyis a száraz anyagokat :)
– a zöldségalaplébe belekeverjük a szójaszószt és belepréseljük a fokhagymákat
– ráöntjük a nedveseket a szárazakra és összegyúrjuk
– 15 – 20 percet pihentetjük
– 6 részre vágjuk és gyöngyözõen (!) forró vízben 1-1,5 órát fõzzük

És a legjobb ami történhet a friss tömör szejtánnal:  girosz fûszerekkel, pici olívaolajjal pácoltam és isteni girosz tál lett a jutalmam:

Nyammm!!!! :D



Folytats a blogon ... veganya.wordpress.com/2014/01/04/szej...

sponsored links

Keres?s