Szederzselé

2011-08-07

sponsored links


Szederdzsem készült már korábban, most a zselé változatot is kipróbáltam. Csak azért, hogy szepy is megkóstolhassa. :P

A szedret átválogattam, leöblítettem, majd egy kevés vízzel együtt feltettem fõni. Addig forraltam, amíg a szemek szétfõttek, ekkor egy durvább szûrõn átpasszíroztam, így a magok kikerültek belõle. Ezután egy vanília magjaival együtt újra felforraltam, majd édesítés után - kevés vízzel elkevert - agar-agarral zselésítettem. A zselét forrón csírátlanított üvegekbe töltöttem, 5-10 percre fejre állítottam, ezután bebugyolálva, száraz dunsztban hagytam kihûlni.

Belekerült: kb. 1,5 kg szeder, kevés víz, 1 vaníliarúd kikapart magjai, 10 ...

Folytats a blogon ... egycsipet.blogspot.com/2011/08/szeder...

sponsored links

Keres?s