Szamócás tejszínhabbal töltött olívaolajos csokoládétorta
sponsored links
A minap olívaolajos édességgel tettem egy kísérletet. Kakaós tésztát készítettem, ám ezúttal vaj helyett olívaolaj került a tésztába. Nem túlzottan intenzíven, de kiérzõdik az íze, bár aki nem tudja, hogy mire lett benne a vaj lecserélve, az nem is valószínû, hogy ráérez. Nagyon finom lett, tényleg érdemes kipróbálni!
A sütemény többi hozzávalója csökkentett zsírtartalmú, és hozzáadott cukrot sem tartalmaz. Ennek ellenére diétásnak azért mégsem nevezném, mint minden másnak, én ennek a desszertnek is csak mértékkel ajánlom a fogyasztását.
Hozzávalók
a tésztához
100 g teljes kiõrlésû tönkölybúzaliszt
30 g zsírszegény kakaópor
100 g blansírozott pirított mandula finomra õrölve
6 db tojás szétválasztva
50 g fruktóz
1 dl cukormentes tejszín
1 dl sovány tej
1 dl olívaolaj
a töltelékhez ...