Szaftos pulykamell hurm?ban p?colva
sponsored links
A hurma egy olyan gy?m?lcs, aminek rengeteg neve van ? sok meleg helyen terem, ?s minden?tt m?sk?pp h?vj?k. A Wikip?dia szerint datolyaszilva (Diospyros kaki), sharonfruit, hurma, k?k?, persimon, kakiszilva. Sokan megismerkedtek vele m?r kor?bban, k?lf?ldi utaz?saikon. Miut?n m?r j? n?h?ny ?ve lehet kapni itt n?lunk is, egyre t?bben ismerik, szeretik is. ?n hurmak?nt ismertem meg valamikor r?gen, az?ta is ?gy nevezem. ?s nagyon szeretem, savanyk?s-?des, kellemes ?z?t. R?ad?sul azt mondj?k, rengeteg hasznos vitamint ?s ?sv?nyi anyagot tartalmaz, ami nem h?tr?ny.
Gyakran veszek, amikor akci?s, ?s eddig m?g nem fogtam ki olyat, ami er?sen csersavas (mint ahogy annak idej?n megismertem), de most legut?bb olyan volt. M?g akkor sem vesztette el az er?sen ?sszeh?z? hat?s?t, amikor m?r a konyh?ban be?rett, ahogy m?skor is. Olvastam valahol, hogy megf?zve ezt az ?zt elveszti, kipr?b?ltam. Szerencs?re igaz.
Mivel el?g sokf?le savat is tartalmaz, alkalmas h?sok p?col?s?ra is, ?gy nemcsak megf?ztem, hanem erre is felhaszn?ltam. Egy ideje gyakran veszek pulykamell bels? fil?t, sokf?le ?telhez j?, egyben s?tve is, apr?h?snak vagy keresztben kisebb szeletekre v?gva is j?l m?k?dik, most kisebb darab volt, ezt v?gtam fel szeletbe, ?gy kisebb-nagyobb darabok lettek.
K?t nagyobb fej hagym?t felapr?tottam, kiss? megdinszteltem. K?t ?rett hurm?t megh?moztam, feldaraboltam, a hagym?val egy?tt p?roltam tov?bb. Amikor viszonylag egys?ges massza lett bel?le, f?lretettem h?lni. Amikor kih?lt, belekevertem a h?sdarabokat, ?s f?li?val lefedve m?snapig a h?t?be tettem.
Akkor serpeny?be tettem, megs?ztam, feh?r borssal, gy?mb?rrel f?szereztem, n?ha megkeverve ?ts?t?ttem / f?ztem, am?g a h?s megpuhult ? ez el?g gyorsan ment. Hozz??nt?ttem 2 dl f?z?tejsz?nt, forraltam egy kis ideig, de hamar bes?r?s?d?tt, k?sz is. Kellemes, picit ?desk?s, f?szeres ?ze volt ennek a kev?s munk?val k?sz?l?, de nem mindennapi ?telnek. Sima, f?tt basmati rizzsel ett?k.