Sz?nes rakott karfiol
sponsored links
Hozz?val?k:
- f?l fej lila karfiol
- f?l fej narancss?rga karfiol
- 200 g tejf?l
- 100 g edami sajt
- 3 toj?s
- 300 g csirkemellfil?
- s?
- bors
- olasz f?szerkever?k (vagy egy?b f?szer ?zl?s szerint)
- pici ol?vaolaj
- A karfiolt r?zs?ira szedj?k ?s el?f?zz?k: lobog? v?zbe rakva, forr?st?l sz?m?tva kb 5-7 perc, majd lesz?rj?k.
- A csirkemellet felkock?zzuk ?s pici ol?vaolajon megs?tj?k/pir?tjuk, ?zl?s szerint f?szerezve.
- Egy j?nai (vagy egy?b h??ll?) t?lat ol?vaolajjal kiken?nk, belerakjuk a m?g roppan?s karfiolt, tetej?n egyenletesen elosztjuk a csirkemell kock?kat.
- A sajtot lereszelj?k. A nagylyuk? reszel? t?k?letes, ?gyis el fog olvadni a sajt. ?sszekeverj?k a tejf?lt, reszelt sajtot, toj?sokat ?s f?szereket, majd ezt is egyenletesen elosztjuk ?gy, hogy mindenhova jusson. Nem baj, ha nem lepi el a karfiolt teljesen a sajtos-tejf?l?s sz?sz, ?gy lesz j?.
- S?t?si id?: 180 fokon kb 30 perc. Legyen sz?p piros a teteje.
Megjegyz?sek, tapasztalatok:
- J? ?jra ?r?mmel f?zni :)
- Borb?s Marcsi ?rta a karfiolr?l: "Az egyik leggyakoribb fogy?k?r?s ?tel a karfiol, mert rendk?v?l alacsony a kal?riatartalma, viszont hossz? id?re eltel?t. Emellett gazdag C-vitamin forr?s, de a B12-vitamin kiv?tel?vel az ?sszes B-vitamint is tartalmazza. K?lium, cink, vas, ?s szel?n tartalma is jelent?s. Megakad?lyozhatja a sz?rkeh?lyog kialakul?s?t, a benne tal?lhat? folsav cs?kkenti az agyv?rz?s es?ly?t, s?t az Alzheimer-k?r elleni k?zdelemben is j?l j?het. ?gy t?len k?l?n?sen javallott fogyasztani, ugyanis hozz?j?rul az immunrendszer?nk eg?szs?ges m?k?d?s?hez is."
- Csak hidegen lehet sz?pen szeletelni.