Svéd uborkasaláta / téli napokra
sponsored links
Pár évvel ezelõtt már elkészítettem akkor is ízlett bár kicsit az ecetet akkor túladagoltam recept itt.
Most ismét elkészítettem mivel janka kovács csalamádéjának fûszerezése megtetszett és a volt receptem kiegészítettem kevés fûszerrel :)
Hozzávalók: 2 kg uborka, 1 db nagyobb lila hagyma, felöntõléhez: 3 dl víz, 2,5 dl cukor, fél teáskanál Nátrium-benzoát, 1/2 teáskanál citromsav, 0,8 dl ecet 15 %. 1/2 dl só, fûszerek:szemes bors, koriander, 1 babérlevél, mustármag, szárított kapor.
Most ismét elkészítettem mivel janka kovács csalamádéjának fûszerezése megtetszett és a volt receptem kiegészítettem kevés fûszerrel :)
?
Elkészítése: Uborkát alaposan megmostam majd héjával együtt legyalultam, nagyobb edénybe tettem a hagymát megtisztítottam vékony szeletekre vágtam ezt is az uborkára tettem. Felöntõléhez: kevés langyos vízbe a kétféle port/citromsav és nátrium benzoát elkevertem hagytam kicsit oldódni. A megadott víz mennyiségéhez tettem a többi hozzávalókat fûszerek ízlés szerint és a feloldott porokat is összekevertem majd ráöntöttem a zöldségekre amit óvatosan /hogy ne törjön nagyon átforgattam . Fóliával letakartam és hûvös sötét helyre tettem, másnap kimosott üvegekbe raktam elõbb a sûrûjét majd ráöntöttem a levét és lekötöttem.?Házilag téli napokra!
?
?