Svéd uborkasaláta / téli napokra

2018-07-24

sponsored links

Pár évvel ezelõtt már elkészítettem akkor is ízlett bár kicsit az ecetet akkor túladagoltam recept itt.
Most ismét elkészítettem  mivel  janka kovács  csalamádéjának  fûszerezése megtetszett és a volt receptem kiegészítettem kevés fûszerrel :)

Hozzávalók: 2 kg uborka, 1 db nagyobb  lila hagyma, felöntõléhez: 3 dl víz, 2,5 dl cukor, fél teáskanál Nátrium-benzoát, 1/2 teáskanál citromsav, 0,8 dl ecet 15 %. 1/2 dl só, fûszerek:szemes bors, koriander, 1 babérlevél, mustármag, szárított kapor.
?
Elkészítése: Uborkát alaposan megmostam majd héjával együtt  legyalultam, nagyobb edénybe tettem a hagymát megtisztítottam vékony szeletekre vágtam ezt is az uborkára tettem. Felöntõléhez: kevés langyos vízbe a kétféle port/citromsav és nátrium benzoát elkevertem hagytam kicsit oldódni. A megadott víz mennyiségéhez tettem a többi hozzávalókat fûszerek ízlés szerint és  a feloldott porokat is  összekevertem majd ráöntöttem a zöldségekre amit  óvatosan /hogy ne törjön nagyon  átforgattam . Fóliával letakartam és hûvös sötét helyre tettem, másnap  kimosott üvegekbe raktam  elõbb  a sûrûjét  majd ráöntöttem a levét és lekötöttem.?
Házilag téli napokra! 
?

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2018/07/...

sponsored links

Keres?s