Stollen avagy a Drezdai kalács

2013-12-05

sponsored links


Christian Teubner: Házi cukrászat könyve  után szabadon

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 20 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 17,5 dl tej, 1 tojás sárgája, fél citrom reszelt héja, 1 teáskanál rumesszencia, 1 kávéskanál õrölt fahéj, fél kávéskanál só, 10 dkg apróra vágott mandula, 10 dkg mazsola, 10 dkg aszalt barack, 5 dkg kandírozott  citrom, 5 dkg kandírozott narancshéj; 
a tetejére: 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor; kevés liszt a szóráshoz, sütõpapír

Elkészítése

A langyos tejbe kavarunk egy kevés cukrot és belemorzsoljuk az élesztõt, majd hagyjuk felfutni. Addig a lisztet  egy dagasztótálba szitáljuk,  közepébe mélyedés csinálunk és hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját, a megmaradt cukrot meg a vaníliás ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2013/12/st...

sponsored links

Keres?s