Stollen avagy a Drezdai kalács
sponsored links
Christian Teubner: Házi cukrászat könyve után szabadon
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 20 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 17,5 dl tej, 1 tojás sárgája, fél citrom reszelt héja, 1 teáskanál rumesszencia, 1 kávéskanál õrölt fahéj, fél kávéskanál só, 10 dkg apróra vágott mandula, 10 dkg mazsola, 10 dkg aszalt barack, 5 dkg kandírozott citrom, 5 dkg kandírozott narancshéj;
a tetejére: 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor; kevés liszt a szóráshoz, sütõpapír
a tetejére: 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor; kevés liszt a szóráshoz, sütõpapír
Elkészítése:
A langyos tejbe kavarunk egy kevés cukrot és belemorzsoljuk az élesztõt, majd hagyjuk felfutni. Addig a lisztet egy dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedés csinálunk és hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját, a megmaradt cukrot meg a vaníliás ...