stefánia vagdalt

2010-05-15

sponsored links



A stefánia vagdalt nagyon látványos, finom, és roppant egyszerû. Nekem egy problémám szokott csak vele adódni, és az az ízesítés. Merthát kóstolás nélkül nem az igazi, de a nyershús nem tartozik a kedvenceim közé.:) Ezért ezt a feladatot, ha lehet mindig mással végeztetem el. :)

Hozzávalók:
-50 dkg darálthús
-egy kis fej hagyma
-3 kk örõlt pirospaprika
-õröltbors, só
-2 gerezd fokhagyma
-2 zsemle (tej az áztatáshoz)
-4 fõtt tojás
-1 tojás

Elkészítés:
Fõzzük meg a 4 tojásunkat keményre.(10 perc). A hagymát kockázzuk fel és píritsuk meg. A dárálthúsba keverjük bele a  nyers tojásunkat, a felaprított fokhagymát, a sót a borsot, pirospaprikát és a tejbe áztatott zsemlét. Jól gyúrjuk meg, mint a fasírtot. Nagyon kevés olajat tegyünk a tepsibe, épp csak annyit, hogy ne tapadjon le a darálthusi. Terítsük ki a darálthúst folpackra, vagy valami hasonlóra és a 4 tojást a közepére egy sorba tegyük rá. Hajtsuk rá a darálthús szélét a tojásra, jól nyomkodjuk össze, hogy mindenhol befedje. Mehet a sûtõbe 180 fokon 1 órára. Melegen nem lehet szépen szeletelni, de enni melegen és hidegen is jó.
Jó étvágyat!!!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Krisztugi/~3/...

sponsored links

Keres?s