STAF?NIA TORTA

2021-09-10

sponsored links

STEF?NIA TORTA





Nagyon finom, csokis finoms?g k?sz?lt n?lunk m?g ann? f?rjem sz?linapj?ra. Aki szereti a dobos tort?t annak tiszta sz?vb?l aj?nlom ezt a finoms?got. Igaz hossz? a le?r?sa, de aki szeret a konyh?ban s?tk?rezni, az hamar elk?sz?lhet vele.
Kokki Ildi oldal?r?l n?ztem ezt a receptet. R?gebben sokszor csod?ltam a weboldal?n a gy?ny?r? tort?kat, kekszeket. Ez?rt amikor f?rjem sz?linapj?ra kerestem a tort?nak val? receptet, r?gt?n hozz? mentem ?s ott keztem el n?zegetni a tort?kat. 

A recept a dobos torta receptje, csak a dobos torta jellegzetes teteje itt csak a sima csokikr?m.


Hozz?val?k: Egy 23 cm-es tort?hoz 
(1) T?szta:
6 eg?sz toj?s
97.5 g liszt
97.5 g porcukor
34.5 g vaj
1,5 tk van?lia kivonat
1,5 k?shegy s?
1,5 k?shegy s?t?por
(2) Kr?m:
5 eg?sz toj?s
225 g porcukor
262 g vaj
300 g ?tcsoki (70%)
1,5 tk van?lia kivonat (H?zi, recept itt.)
(3) D?sz?t?s:
kb. 75 g reszelt ?tcsokol?d?
n?h?ny csokol?d? d?sz (N?lam 12 db kicsi csokitall?r.)
kaka?por



A t?szta ?ssze?ll?t?sa:
A t?szt?t k?t toj?sonk?nt s?tj?k meg.  (teh?t 3-szor k?sz?tettem el a t?szt?t egym?s ut?n).
A toj?sokat kett?v?lasztjuk, majd a toj?sok s?rg?it az 1/3 porcukorral ?s van. arom?val kihabos?tjuk. A feh?rj?t a k?shegy s?val ?s a marad?k porcukorral kihabos?tjuk, majd a s?rg?j?b?l k?sz?lt toj?shabot beleforgatjuk a feh?rj?be. Ezut?n gyors mozdulatokkal 2 r?szletben beleforgatjuk a lisztet, majd p?r mozdulattal a vajat is.
V?g?l egy s?t?pap?rra ?trajzoljuk a tortakarik?t, n?lam ?pp kett? f?rt r?. A t?szt?t elosztjuk, majd sz?pen kikenj?k a lapokat, amiket el?meleg?tett 180?C-on 10-12 perc alatt megs?tj?k. A t?szta felsz?n?t meglisztezz?k, majd egy s?t?pap?rra ?tford?tjuk. V?g?l m?g melegen leh?zzuk a pap?rokat a t?szt?r?l. (Ha megs?lt, akkor k?nnyen lej?n, de ha nem akkor tapad r? a t?szta, ekkor vissza kell tenni a s?t?be.)

A kr?m:
A kr?met 3 r?szletben k?sz?tj?k.
(1) A vajat a porcukor fel?vel kihabos?tjuk, majd f?lretessz?k a konyapulton (szobah?m?rs?kleten).
(2) A csokit feldaraboljuk, majd g?z felett megolvasztjuk, majd f?lretessz?k. A csokit al?l a vizest?lb?l a v?z fel?t le?ntj?k, de a csokit tov?bbra is vizes l?bos felett tartjuk.
(3) A toj?sokat v?zg?z f?l?tt a marad?k porcukorral ?s van?lia arom?val cs?p?sre f?zz?k, vagyis kb. 75?C-ig hev?tj?k. A cs?p?sre f?z?tt toj?shabot egy m?sik t?lba ?tszedj?k, majd kih?l?sig habos?tjuk nagy fokozaton (5-7 perc.)
 A kr?m ?ssze?ll?t?sa:
A vajba belekanalazunk egy kev?s toj?shabot ?s ?tforgatjuk, v?g?l az ?sszes toj?shabot beleforgatjuk. Ezut?n hozz?adjuk az olvasztott csokit, majd robotg?ppel ?tkeverj?k, ha sz?ks?ges. Ha a kr?met t?l h?gnak ?rezn?nk, akkor p?r percre tegy?k h?t?be ?s m?r t?lthetj?k is a tort?nkat.

A torta ?ssze?ll?t?sa:
A kr?met a t?lban 6 r?szre osztjuk, majd 5 t?sztalapot a kr?mmel felv?ltva egym?sra r?tegez?nk. Az utols? adag kr?mmel a tort?t burkoljuk, esetleg egy keveset f?lrerakunk a d?sz?t?shez.

A tort?t n?h?ny csokid?sszel, vagy a marad?k kev?s kr?mmel k?rbed?sz?tj?k.






A Facebookon itt tudtom hozz?m csatlakozni.

Folytats a blogon ... https://splitinapok.blogspot.com/2021...

sponsored links

Keres?s