St?lus Vid?ki ?ttermis?g - ?r?mf?z?s a v?zparton 3. - Tejf?lfagylalt m?zes sp?rgaheggyel, s?s karamellkock?kkal ?s ehet? vir?ggal
sponsored links
A desszert k?rd?sben t?rtem a fejem a legt?bbet. Egy?ltal?n nem volt k?telez? 3 fog?st k?sz?teni, de id? ?s alapanyag b?v?ben mindenk?ppen szerettem volna valami egyedit alkotni. Szerencs?m volt, mert egy apr? h?t? k?zn?l volt egy kis rekeszes fagyaszt?val. A tejf?lt igaz?b?l a csilis bab mell? sz?ntam, de egy r?gi ?zeml?k seg?ts?g?vel egy nagyon egyszer? tejf?lfagylalt mellett k?t?ttem ki. Term?szetesen itthon fagyig?pben k?sz?l ez a h?s ?dess?g, de ?gy is kivitelezhet? volt. Viszont nagyon gyorsan olvadt, ami a fot?kon is l?that?. De az ?zek... Magam sem gondoltam volna, hogy ilyen klassz ?sszhangban lesz a v?geredm?ny.
Hozz?val?k a fagylalthoz:
- 2 dl tejsz?n
- 4 dl kr?mes tejf?l (esetemben Cseng?di tejf?l)
- 50 g vir?gm?z
1. Ha nincs k?zn?l fagylaltg?p, akkor sem kell k?ts?gbeesni. 2 dl tejsz?nt felver?nk, hozz?adunk 4 dl kr?mes tejf?lt ?s 50 g vir?gm?zet. Ezt fagyaszt?ba tessz?k egy dobozban a fagyi alapot ?s f?l ?r?nk?nt vill?val megkeverj?k, addig am?g megfelel?en kem?ny ?llag? nem lesz a v?geredm?ny.
Hozz?val?k a s?s karamell kock?khoz :
5 dkg cukor
2 dkg vaj
1/4 kk. s?
1. A cukrot egy serpeny?ben felmeleg?tj?k. Nem keverj?k, maximum csak az ed?nyt r?zogatjuk.
2. Amikor m?r felolvadt a cukor ?s aranybarna lett, akkor hozz?adjuk a vajat ?s a s?t.
3. Ekkor ?sszekeverj?k az eg?szet, leh?zzuk a t?zr?l ?s egy deszk?ra ki?ntj?k a s?r?s?d? karamellt.
4. M?g melegen felv?gjuk apr? kock?ra az ?dess?get ?s hagyjuk kih?lni.
Hozz?val?k a dekor?ci?hoz:
20 g vir?gm?z
8 db z?ld sp?rga hegy
1 db szegf? szirmai
1. Egy serpeny?ben m?zet meleg?t?nk ?s ebben megforgatjuk a z?ld sp?rgahegyeket.
2. T?lal?skor k?t meleg v?zbe m?rtott kan?lla fagylalt "galusk?t" form?zunk. H?rom darabot tesz?nk egy t?lk?ba. K?r? helyezz?k a z?ld sp?rgahegyeket, a szegf? szirmaival megsz?rjuk a fagylaltot ?s a tetej?t megsz?rjuk s?s karamell kock?kkal.
Nyomtasd ki a bejegyz?st!