St?lus Vid?ki ?ttermis?g - ?r?mf?z?s a v?zparton 2. - Grillezett Angus ?getett fadeszk?n t?lalva tavaszi sp?rgalep?nnyel

2021-06-23

sponsored links


Ez a fog?s volt az, amely abszol?t szerelemm? avanzs?lt n?lam. Az ?getett fadeszk?n t?rt?n? t?lal?s m?r mag?ban izgalmas ?tletnek bizonyult. A vir?gos sp?rgalep?ny pedig sz? szerint elvitte a showt! Szerettem a f?z?s minden pillanat?t. Volt id?m tervezni, kidolgozni az ?tleteket. Term?szetesen az izgalmas v?zparti kih?v?s m?g nagyobb ?szt?nz?st adott. A nem hagyom?nyos megold?sok h?ve vagyok. Most n?zz?k meg, hogy hogyan k?sz?lt ez az ?tel!

Hozz?val?k a h?shoz:

2 db 200 g-os Angus marhah?s (stef?nia)

8 ek. rozmaringos v?r?sborecet

4 ek. must?rmag olaj

1 ?g friss rozmaring (kb. 15 cm-es ?g levelei leszedve) 

durva szem? s? vagy 

2 ek. ol?vaolaj



1. A marhah?sb?l 2 kb. 200 g-os szeletet v?gunk. Ezeket bep?coljuk egy ?jszak?ra rozmaringos v?r?sborecet, must?rmag olaj ?s friss rozmaring?gr?l leszedett levelek kever?k?be. Folpackkal lefedve h?t?be tessz?k a h?st. 

2.  S?t?s el?tt v?konyan ?tkenj?k a grill?csot ol?vaolajjal, felforr?s?tjuk ?s mehetnek r? a h?sok s?lni. Oldalank?nt kb. 4-4 percet s?tj?k a szeleteket. 

Majd a t?zr?l lev?ve pihentetj?k egy kicsit a marhah?sokat ?s megsz?rjuk durva szem? s?val. 


Hozz?val?k a sp?rg?s toj?slep?nyhez:

5 dkg feh?r sp?rga

5 dkg z?ld sp?rga

2 db toj?s

2 ek. tejsz?n

20 g vaj

1/4 kk. s?


1. A sp?rg?kat felkarik?zzuk ?s 20 g vajon megpir?tjuk kicsit (csup?n 3-4 perc vastags?gt?l f?gg?en). 

2. A toj?sokat egy csipet s?val, 2 ek. tejsz?nnel felverj?k ?s a megpir?tott sp?rgakarik?kra ?ntj?k.  S?t?s  k?zben, kb. 4-5 perc ut?n ?tford?tjuk a lep?nyt ?s megs?tj?k a m?sik oldal?t is. .

3. T?lal?sig f?lretessz?k. 

 

Hozz?val?k a dekor?ci?hoz:

- 10 db sp?rgahegy

- 12 db zs?lyalev?l

- 50 g vaj

- ehet? vir?g (12 db zs?lya, 6 db mini szegf?, 4 db sz?zszorsz?p)

- 2 ek. paradicsomm?rt?s


1. Felforr?s?tott vajba dobunk 12 db friss zs?lyalevelet csup?n n?h?ny m?sodpercre. Majd pap?rt?rl?re kiszedj?k a ropog?s leveleket lecsepegtetni. 

2. Amikor a marhah?s s?l a grillen, akkor 10 darab feh?r ?s z?ld sp?rgahegyet meggrillez?nk fele-fele ar?nyban. Ezeket a grillr?l lev?ve f?lbev?gjuk. 

3. Az ?tel egyik k?l?nlegess?ge a t?lal?s. ?getett fadeszk?ra helyez?nk egy t?glalapot a sp?rg?s toj?slep?nyb?l (vastags?gt?l f?gg?en kb. 10 cm hossz? ?s 5 cm sz?les darabot ).

4. A toj?slep?ny tetej?re kb. 1 ek. paradicsomm?rt?st tesz?nk. Erre ker?lnek felv?ltva a f?lbev?gott sp?rgahegyek, a ropog?s zs?lyalevelek ?s az ehet? vir?gok (zs?lya vir?g, mini szegf?, sz?zszorsz?p). 

5. A lep?ny mell? pedig a felszeletelt Angus marhah?s ker?l s?val megsz?rva.



https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldog_kukta/

             

  Nyomtasd ki a bejegyz?st!



Folytats a blogon ... www.boldogkukta.hu/2021/06/stilus-vid...

sponsored links

Keres?s