St.Andrea Bor?szat
sponsored links
St.Andrea Sz?l?birtok - borvacsora
Ma m?r szinte k?zhely, hogy a j? bor a sz?l?ben sz?letik. Ahogy a k?l?nleges
bor is k?l?nleges term?ter?leteken. Kev?s olyan bormester?nk van, akire a term?helyek saj?toss?gai ir?nti figyelem, a d?l?k szav?ra hallgat?s ink?bb jellemz? lenne, mint L?rincz Gyurira. Eg?sz sor d?l?szelekt?lt bort k?sz?t, feh?rben els?sorban chardonnay-b?l, v?r?sben pedig pinot noir-b?l, ezzel a k?t - nem meglep?en - burgundi fajt?val igyekszik tolm?csolni az egerszal?ki, egersz?l?ti, demj?ni ter?letek karakter?t. Az elm?lt ?vek sor?n a Ferenchegy-, a Kov?sz?-, a Hang?cs-, a Paptag-, a T?b?rc-d?l? kedves ismer?s?nk lett, kezdj?k m?r megtanulni, hogy melyik ad l?giesebb, melyik t?m?rebb, melyik miner?lisabb, melyik gy?m?lcs?sebb karakter? borokat. Az elm?lt ?vben pedig a szinte kultikus helynek sz?m?t? Nagy-Eged-hegyen is telep?t?sbe fogott, azaz ?jabb hamarosan ?jabb boros izgalmakra is sz?m?thatunk.
bor is k?l?nleges term?ter?leteken. Kev?s olyan bormester?nk van, akire a term?helyek saj?toss?gai ir?nti figyelem, a d?l?k szav?ra hallgat?s ink?bb jellemz? lenne, mint L?rincz Gyurira. Eg?sz sor d?l?szelekt?lt bort k?sz?t, feh?rben els?sorban chardonnay-b?l, v?r?sben pedig pinot noir-b?l, ezzel a k?t - nem meglep?en - burgundi fajt?val igyekszik tolm?csolni az egerszal?ki, egersz?l?ti, demj?ni ter?letek karakter?t. Az elm?lt ?vek sor?n a Ferenchegy-, a Kov?sz?-, a Hang?cs-, a Paptag-, a T?b?rc-d?l? kedves ismer?s?nk lett, kezdj?k m?r megtanulni, hogy melyik ad l?giesebb, melyik t?m?rebb, melyik miner?lisabb, melyik gy?m?lcs?sebb karakter? borokat. Az elm?lt ?vben pedig a szinte kultikus helynek sz?m?t? Nagy-Eged-hegyen is telep?t?sbe fogott, azaz ?jabb hamarosan ?jabb boros izgalmakra is sz?m?thatunk.
A d?l?szelekt?lt t?telek mellett persze birtokborok is k?sz?lnek a St. Andrea pinc?szetben, melyek, feh?rben ?s v?r?sben egyar?nt, a fajt?k ?s a term?helyek sokf?les?g?b?l sz?let? harm?ni?val az egri feh?r- ?s v?r?sbor karakter?t, a klasszikus egri illatokat ?s zamatokat k?v?nj?k megmutatni. A Napbor ?s nagytestv?re, az ?r?kk? feh?rben, az ?ld?s ?s a Mereng?, mindkett? egri bikav?r, v?r?sben.
Boraiban L?rincz Gyuri a fajt?k ?s a d?l?k mellett a modern technol?gi?kat, a hosszan tart? kisfahord?s ?rlel?st ?s a tradicion?lis pincem?veleteket is eleg?nsan ?tv?zi. A biodinamika h?ve a sz?l?ben ?s a pinc?ben egyar?nt, v?r?sborait p?ld?ul kiz?r?lag toj?sfeh?rj?vel der?ti.
L?rincz Gy?rgy, ahogy borai is, k?l?nleges ember. Finom szav?, figyelmes, kreat?v. ?s a borszeret?k szerencs?j?re, bor?sz.
L?rincz Gy?rgy, ahogy borai is, k?l?nleges ember. Finom szav?, figyelmes, kreat?v. ?s a borszeret?k szerencs?j?re, bor?sz.
Az Egri borvid?k lank?in folytatjuk borbarangol?sunkat. A borvid?k pinc?szetei k?z?l a legkiv?l?bb a St.Andrea Pinc?szet ?s borai! A birtok tulajdonos-bor?sza, Dr L?rincz Gy?rgy, szem?lyesen mutatja be a borvid?ket, a pinc?t ?s kiv?l? borait, amelyek mell? Chef?nk,Fodor S?ndor kompon?l ?nyenc men?sort.
2020. m?rcius 24. kedd 19:00
St.Andrea borvacsora
St.Andrea borvacsora
Csod?latos borokat k?stolunk, hozz? ill?, ?nyenc men?sor k?s?ret?ben, a pinc?szet tulajdonos bor?sz?nak szak?rt? k?zrem?k?d?s?vel.
Istenhozottpoh?r: Napbor
Boldogs?gos
J?zminos kacsam?j bonbon, amar?nttal
?r?kk?
?desk?m?ny kr?mleves, alm?val ?s naranccsal
Pinot Noir
R?zsasz?n kacsamell, di?s nudlival ?s erdei gy?m?lcs?kkel
?ld?s
Borj?s?lt, kn?dlivel ?s kardamomos meggyraguval
Mereng?
Vaddiszn? h?tsz?n, z?ldf?szeres burgonyakrokettel ?s feketeribizlis jus-vel
Kedves (?des)
Bodz?s mascarpone mousse, barackkal ?s birsalm?val
Boldogs?gos
J?zminos kacsam?j bonbon, amar?nttal
?r?kk?
?desk?m?ny kr?mleves, alm?val ?s naranccsal
Pinot Noir
R?zsasz?n kacsamell, di?s nudlival ?s erdei gy?m?lcs?kkel
?ld?s
Borj?s?lt, kn?dlivel ?s kardamomos meggyraguval
Mereng?
Vaddiszn? h?tsz?n, z?ldf?szeres burgonyakrokettel ?s feketeribizlis jus-vel
Kedves (?des)
Bodz?s mascarpone mousse, barackkal ?s birsalm?val