Spárgareggeli 2. Eggs Atlantic spárgával

2013-07-04

sponsored links

eggsbenedictsparga-w.jpg

Egyik nagy kedvenc reggelim az Eggs Benedict, ez a jobb éttermekben általában reggeliként felszolgált fogás egy félbevágott English muffinból áll, melyre pirított bacont vagy sonkát tesznek, s erre kerül egy posírozott tojás, majd az egészet leöntik hollandi mártással. Amit én készítettem ma reggel, azt - ha nagyon akkurátusak akarunk lenni - Eggs Atlantic-nak vagy Eggs Hemingway-nek hívják, mivel a sonkát / bacon-t füstölt lazaccal helyettesítettem.

A hangzatos névhez hangzatos történet is tartozik, amibõl az is kiderül, miért idétlen dolog Benedek tojásnak hívni ezt az ételt, ahogy ezzel néhány étlapon vagy online receptben találkozhatunk. A The New Yorker egy 1942-ben megjelent számában közölt interjúban egy nyugdíjas Wall Street-i bróker, bizonyos Lemuel Benedict arról mesélt, hogy még 1894-ben egy reggel iszonyú másnaposan besétált a Waldorf Hotelbe, hogy egy ütõs reggelivel enyhítse az elõzõ este kellemetlen utóhatásait. Pontosan tudta, mit szeretne enni: vajjal megkent pirítóst kért posírozott tojással és pirított bacon-nel, hozzá pedig hollandi mártást. A hotel éttermében dolgozó Oscar Tschirky-nek - aki amúgy egy szakácskönyvet is írt - annyira megtetszett ez az összeállítás, hogy kis módosítással (a bacon-t sonkára, a pirítóst pedig English muffinra cserélte) felvette az étlapra, az ötletadó tiszteletére Eggs Benedict néven.

Hozzávalók az Eggs Atlantichoz

  • 1 tojás ...

Folytats a blogon ... husosfazek.blog.hu/2013/07/04/spargar...

sponsored links

Keres?s