Spárgakrémleves

2010-04-13

sponsored links

A spárga eddig valahogy nem jött be a gyerekeknek. Én azonban nem adom fel, igy holnap spárgakrémlevest kapnak...természetesen turmixolva, hogy még csak ne is lássák azokat a zöld, hosszú szálakat.

Hozzávalók:
1 ek vaj
2 ek oliva olaj
1 fej vöröshagyma
3 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 nagyobb méretû krumpli
jó fél kiló spárga (kb 2 csomag)
2 csésze viz
2 csésze tej
1 csésze tejszin
só, bor
parmezán sajt

A vaj és oliva olaj keverékéhez adom az apróra vágott hagymákat, és lefedve kb 8 percig párolom. Eközben percenként kicsit megkevergetem.
Hozzáadom a felkockázott krumplit és a vizet és forrás után alacsonyabb hõmérsékleten puhulásig fõzöm. Ez alatt a kb 10 perc alatt letörögetem a spárga fás végét és ezeket félreteszem. (fokozható a spárga iz, ha a fás végeket kis edényben, kevés vizben fõzni kezdem, majd amikor már puhább, akkor a spárga végeket eldobom, a spárgás vizet pedig a leveshez öntöm.) A spárga használható részeit kis darabokra vágom és a tejjel együtt a leveshez teszem. Amikor minden puha, akkor kézi mixerrel leturmixolom, majd hozzáadom a tejszint és a sajtot, majd fûszerezem.
Merészebbek kezdhetik a levesfõzést szalonna piritással és aztán ezen párolják meg a hagymákat. Sõt, ha nem kell dugdosni a spárgát a gyerek elöl, akkor a spárga legtetejét ne turmixoljuk le, hanem adjuk a tányéron a leveshez.

Folytats a blogon ... ehesekvagyunk.blogspot.com/2010/04/sp...

sponsored links

Keres?s