Spárga bazsalikompestoval
sponsored links
A spárga számtalan jótékony hatással rendelkezik, ezért érdemes minél többet fogyasztani belõle. Sajnos a szezonja rövid ideig tart , de tavasszal a korai zöldségekkel kerül a boltok polcaira. Nekem a zöld a kedvencem, mert könnyen kezelhetõ. A fehér macerásabb, de elegánsabb. Lilával sajnos még nem találkoztam.
Kevés összetevõvel nagyon ízletes ételt lehet készíteni belõle. A sonka csak egy extra turbózás volt, nem szükségszerû ?
Amikor csak van rá lehetõség és nem borítja föl egy étel összképét és ízét, akkor én nagyon sok hagymát használok. Az ehhez hasonló ételekhez különösen sokat. Mindenki szereti!
- Jó sok szálasra vágott hagymát pároltam olívaolajon vagy kókuszzsíron, ami épp van.
- A spárgák szárát feldaraboltam és azt is beletettem, hogy kicsit roppanósra párolódjanak.
- Sózta,borsoztam és egy adag bazsalikompestóval kevertem össze. Pontosabban a pestóból itt kimaradt a sajt, mert azért készítettem, hogy hasonló ízesítõként használjam el.
- Egy tojással összekevert 2 dl tejszínnel leöntöttem
- Megszórtam reszelt sajttal és a tetejére tettem a spárgák megmaradt virágos részét.
- A sütõben 200 °C-on kb.15perc alatt összesütöttem