SPÁRGÁVAL TÖLTÖTT PARAJOS PALACSINTA

2018-06-22

sponsored links

/CRESPELLE VERDI CON ASPARAGI/



Hozzávalók (kb 8-10 palacsintához):

10 dkg liszt
2 db tojás
5-10 dkg párolt kicsavart spenót
1,5 dl tej + amennyit a palacsinta
  tészta felvesz
csipet só, olaj

40 dkg párolt spárga
20 dkg szeletelt sonka
5 dl besamel mártás
kevés reszelt parmezánsajt

A kicsavart p?rolt spenótot merülõmixerrel a tejjel simává turmixoljuk.
(a spenót mennyisége izlés függõ, ki mennyire szereti "zölden", nálam 10
dkg volt)
A tojásokat egy csipet sóval felverjük, hozzáadjuk a spenótos keveréket, a
lisztet és annyi tejet adunk még hozzá, hogy palacsinta sûsûségû masszát
kapjunk. Belekeverünk 1 evõkanálnyi napraforgó-olajat, és kb 20 percre
állni hagyjuk.
Ekkor ellenõrizzük a massza sûsûségét, ha kell pici vizet adunk hozzá.
Serpenyõben kb 8-10 palacsintát sütünk belõle.


A palacsintákat egyenként megtöltjük, elõször sonka szeletet fektetünk
rá, aztán 3-4 spárgát teszünk rá, majd 1 evõkanálnyi besamel mártást
locsolunk rá és feltekerjük.


Egy sütõtál aljára 2-3 evõkanálnyi besamelt kenünk, és egymás mellé
rakosgatjuk a megtöltött palacsintákat.
A maradék besamel mártást rákenjük, és megszórjuk parmezánsajttal.


200 fokos sütõben kb 20-30 perc alatt készre sütjük.
A sütõbõl kivéve letakarjuk, és kb 15 percig állni hagyjuk.
Csak ezután tálaljuk. 






Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2018/06/sparg...

sponsored links

Keres?s