spenóttal, kecskesajttal és dióval töltött sült birsalma

2010-11-25

sponsored links

eddig mindig mások által elkészített birsalma-készítményeket ettem, és mindig édeset. most eljött a nagy nap, kezembe vettem az irányítást, és bár tervbe van véve a birsalmasajt is, elsõre valami édes-sósat készítettem. mert ha a sós húsokat lehet gyümölccsel kísérni, akkor a gyümölcsöt is lehet valami sóssal megtölteni, nem?

a birsalmának elképesztõen finom illata van. de azt nem tudtam róla, hogy pároláskor a nedvesség hatására elszínezõdik, és a vízcseppek gyönyörû nyomot hagynak rajta..

spenóttal, kecskesajttal és dióval töltött sült birsalma




hozzávalók:
(4 személy)

4 birsalma
1 jó nagy marék spenót
kecskesajt
néhány szem száraz serpenyõben megpirított dió
vaj

frissen õrölt bors
frissen õrölt szerecsendió
kakukkfû

a birsalmákat megmostam, és 45 percig pároltam (házi pároló készülék = kevés víz egy edény aljában + szûrõ az almákkal + fedõ + alacsony láng).
a sütõt elõmelegítettem 180°C-ra (4-es fokozat).
egy kevés vajon párolni kezdtem a jól megmosott és szárától elválasztott spenótot. megsóztam, megfûszereztem, és kb 10 percig pároltam. a legvégén feljebb vettem a lángot, hogy minden felesleges nedvesség eltûnjön.
az almákat megtöröltem, kettévágtam, kiszedtem a magházukat, megtöltöttem a spenóttal, apróra vágott kecskesajttal és dióval, majd a sütõpapírral bélelt tepsiben 15-20 percig sütöttem õket.







Megosztás


Folytats a blogon ... vegasztromania.blogspot.com/2010/11/s...

sponsored links

Keres?s