Spenótos nokedli sajttal-tejföllel

2010-10-03

sponsored links

Hozzávalók:

  • 3+5 dkg vaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg spenót (fagyasztott, leveles)
  • 15 dkg túró (minna alacsony zsírtartalmú)
  • egy kupica :) tej
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 2 tojás + 1 sárgája
  • 20 dkg liszt
  • só, bors, szerecsendió
  • a tálaláshoz tejföl, érettebb sajt

A 3 dkg vajon megpároltam a nagyon apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát. Hozzáadtam a spenótot, enyhén sóztam, beletettem a tejet és úgy 2 percig fõztem. Hagytam langyosra hûlni, ekkor leturmixoltam (biztosra kell menni), majd hozzáadtam a túrót, parmezánt, a tojásokat, fûszereket (sokat, mert igényli). Jól összekevertem, majd apránként elkevertem a liszttel is.

Jó nagy lábosnyi forró vízbe szaggattam evõkanállal a nokedliket, majd miután elkezdtek feljönni a tetejére, 15 percet fõztem. Az 5 deka olvasztott vajon átforgattam, lehetett tálalni.

Mi tejföllel és sajttal ettük, nem volt kedvem további parmezánt reszelni, ugyanis az elsõ körtõl, ahol a 4 dekát reszeltem, fagyási sérülésem lett (a mélyhûtõben tartom a parmezánt). Megfordult a fejemben a vaj helyett füstölt szalonna zsírján forgatni, de így egyszerûbb volt, és jobb is szerintem.

4 adag, az eredeti recept a Tutitippekrõl. Mivel nem túl fotogén :) étel, fénykép nem készült.


Folytats a blogon ... narancskonyha.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s