Spenótos nokedli

2010-09-17

sponsored links

A receptet a Tutitippekrõl vadásztam.

Az elkészített verzión kívül sokféle ötletet olvastam: egyszerûen a galuskatésztába spenótot keverni, mindenfélével ízesíteni: fokhagyma, fehérbors, szerecsendió, tálaláskor megszórni sajttal, tejföllel, vagy öntetet készíteni tömlõs sajtból és tejszínbõl (jójó, tudom, ez nem túl egészséges :) A tutitippes a ricotta miatt tetszett nekem meg.

Hozzávalók:

 

  • 1 hagyma apróra vágva
  • kanálnyi vaj
  • 30 dkg fagyasztott spenót
  • 15 dkg ricotta
  • 2 tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • 20 dkg liszt
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • reszelt sajt (nekem Gruyere volt itthon)
Elkészítése:
A hagymát a kanál vajon dinszteltem, majd rátettem kiolvadni a spenótot. Közben összekevertem a ricottát, tojást, lisztet és az ízesítõket (sót  vajon miért nem ír a recept? Azért én tettem bele). A két alkotóelemet összekavartam, de nagyon hígnak találtam, ezért tettem bele még 5 dkg lisztet - szerintem itt Svájcban krémesebb a ricotta, otthon úgy emlékszem, a mi túrónkra emlékeztetõ szemcsés ricottát vettem régen, ez totál mint a mascarpone... Két evõkanál segítségével forró sós vízbe szagattam a galuskákat, és 10 percig fõztem. Leszûrtem és egy tepsibe borítottam, meglocsoltam a vajjal és megszórtam sajttal. 180 fokon légkeverésen sütöttem, amíg el nem kezdett pirulni a sajt.
Nekem hiányzott belõle a fokhagyma, illetve sok lett rá a vaj, szinte úszott benne. Még tettünk rá tejfölt a tányérban, esetleg legközelebb vaj helyett tejföllel kenem meg...

------------------

Update

Teljes siker: a család minden tagjának nagyon ízlett. Nekünk 5-ünknek kevés lenne.


Folytats a blogon ... azenkonyham.freeblog.hu/archives/2010...

sponsored links

Keres?s