Spenótos fusilli

2010-10-21

sponsored links

- Kérnék szépen harminc deka spenótot!
- Hú, Jani, ezt a vevõt el ne engedd!
- Na de miért? Nem szeretik az emberek a spenótot?
- De, azt szeretik. Csak pucolni... azt utálják!

Ja, hát igen. Bevallom õszintén, a spenótfõzeléket én is bizony mélyhûtöttbõl fõzöm, a fene, aki vacakol vele. Na de tésztához csak a leveles jó!

Spenótos fusilli

Hozzávalók 2 személyre:

30 dkg spenótlevél (50 kcal)
1 evõkanál olívaolaj (90 kcal)
3 gerezd fokhagyma (~15 kcal)
2 dl tejszín (ez egy 200 g-os doboz volt, 30%-os = 582 kcal)
1 mokkáskanál fehérbors
1 mokkáskanál feketebors
1/2 mokkáskanál õrölt szerecsendió
1 csapott teáskanál só

15 dkg fusilli tészta (537 kcal)

2 teáskanál reszelt parmezán sajt a tetejére (kb. 2 dkg = 76 kcal)

 

Elkészítés:

A spenótlevelek szárát lecsipkedem (ennél a mennyiségnél, pláne, hogy szép nagy levelek voltak, nem is kellett hozzá sok idõ, még tíz perc se volt). Amikor ezzel megvagyok, odateszem a tésztát fõni, mire az elkészül, kész a szósz is. A leveleket kb. kétcentis darabokra vágom és egy evõkanál olívaolajon az összezúzott fokhagymával és a fûszerekkel néhány perc alatt összefonnyasztom, aztán felöntöm a tejszínnel, és egyet rottyantok rajta. A kész tésztát leszûröm, belekeverem a spenótos szószba, és egy kis parmezánnal megbolondítva azonnal tálalom.

 

Elkészítési idõ: kb. 25 perc

Egy adag energiatartalma: 675 kcal (összesen: 1350 kcal)


Folytats a blogon ... katakonyha.freeblog.hu/archives/2010/...

sponsored links

Keres?s