Spenótos fasírt
sponsored links
Mostanában többször sikerült viszonylag elfogadható áron friss spenótot vásárolnom a Lidl-ben. Ennek örömére több finom spenótos étellel kísérleteztem. Ennek egyik eredménye lett ez a spenótos fasírt.
Hozzávalók, amiket használtam:
50 dkg darált hús
15 dkg friss spenót levelek apróra vágva
2 száraz zsemle
1 tojás
csipet bors
pirospaprika ízlés szerint
csipet só
csipet kömény
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
zsemlemorzsa
Hozzávalók, amiket használtam:
50 dkg darált hús
15 dkg friss spenót levelek apróra vágva
2 száraz zsemle
1 tojás
csipet bors
pirospaprika ízlés szerint
csipet só
csipet kömény
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
zsemlemorzsa
A darált húst egy tálba tettem. A száraz zsemléket vízbe áztattam, majd jó alaposan kinyomkodtam és hozzáadtam a húshoz. Ezután hozzákevertem az összes többi hozzávalót és jól összegyúrtam. Ezután a spenótleveleket apróra vágtam és beledolgoztam a húsos masszába. Ezután gombócokat formáltam belõle, amiket egy kicsit kilapítottam és megforgattam zsemlemorzsában. Forró olajban kisütöttem.
Elsõ adat kisülése után persze rögtön megkóstoltam. Annyira nem érzõdött rajta a spenót íze, inkább csak a látványa dominált, így legközelebb többet fogok belekeverni.