Spenót kecske sajttal sütve

2010-05-02

sponsored links

Spenót mérgezés megalapozott gyanuja



Annyira finom, és egyszerû étel-hidegen, melegen igazából mindegy is hogyan. A kedvencem négy hete-szinte csak ezt ettem-máig-ma ennek véget kell vessek. Gyerekként nem nagyon ettem spenótot-elérkezettnek találtam az idõt arra, hogy most bepótoljam-ez csupán annyit jelentett, hogy négy hete folyamatosan spenótot ettem- majdnem csak spenótot-nos mindenféle furcsa tünetem lett a bõr problémák-kiválasztási problémák stb.. Aztán eljutottam oda, hogy annyira ízlik amit spenótból készítek, hogy megosztom?és milyen jó, hogy így tettem-mert utána néztem ennek annak, és kiderült, hogy kicsit túlzásba vittem.

'A spenót leveleiben triterpén-szaponinok, betain, vitaminok, oxálsav, nitrátok találhatók. Leggyakrabban fõzeléknövényként vagy salátaként használják fel, iparilag pedig klorofill elõállítására. A levelébõl készült szerek az emésztésre (a hasnyálmirigy-elválasztásra és az epeképzõdésre) jó hatással vannak, valószínûleg a szaponinok miatt. A talajtól függõen nagy mennyiségû vasat tartalmazhat, azonban ennek nagy része nehezen felszívódó formában van jelen, és az oxalátok is gátolják a felszívódását. Magas oxalát- és nitráttartalma miatt nem szabad túl sûrûn fogyasztani.'(wikipedia)



2000 g spenót (brutto)
3 tk fokhagyma granulátum
Só-bors
150 g kecskesajt reszelve(a képen nem reszelve látható:))

A spenót megmosása és elõkészítése elég macerás-jól meg kell mosni és a levelek szárát le kell csipkedni?ezt sajnos nem lehet megúszni.
A spenótot serpenyõben olaj nélkül megfonnyasztom, megfûszerezem-majd szûrõbe teszem és hagyom hogy kicsöpögjön belõle ami tud. Sütõtálba teszek egy réteg a spenótot rászorom a fele sajtot, aztán megint spenót és megint sajt-aztán a sütõben rásütöm a sajtot kb 10 perc alatt .



MGL

Folytats a blogon ... melindagl.blogspot.com/2010/05/spenot...

sponsored links

Keres?s