Spen?tos vegan gnocchi
sponsored links
Hozz?val?k:
50 dkg burgonya (hamozott mennyis?g)
5 dkg durumliszt
10-10 dkg finomliszt ?s zabliszt
S?
--
1 csomag fagyasztott spen?t vagy n?lunk 1/2 kg friss spen?t a kertb?l
2 ek.olaj
2 ek.liszt
Kb.3 dl n?v?nyi tej
S?, fokhagyma-?zles szerint
Elk?sz?t?s:
A krumplit h?jastul megf?zz?k, majd kih?tj?k ?s megpucoljuk. Sajtreszel?vel lereszelj?k. Hozz?keverj?k a liszteket, s?t ?s 8 r?szre szedve rudakat form?lunk bel?le. Ezeket felvagdossuk ?s a kis darabokat vill?val megnyomjuk. Forr?sban l?v? v?zbe dobjuk ?ket ?s ha felj?ttek a v?z tetej?re, meg kb. 8-percig f?zz?k ?ket. Ez t?zhely f?gg?, figyelj?k az ?llagukat. Egy sz?r?be ?ntj?k, kicsit ?tmossuk ?s egy olajjal meglocsolt ed?nybe helyezz?k t?lal?sig ?ket.
A spen?thoz az olajat ?s lisztet egy ed?nyben ?sszekeverj?k ?s pir?tjuk, r?tessz?k a spenotleveleket vagy a fagyasztott spen?tot, s?zzuk, fokhagym?val ?zes?tj?k, majd fel?ntj?k nat?r n?v?nyi tejjel vagy tejszinnel. Amikor megf?tt /kiengedett a spen?t, osszeturmixoljuk.