Spen?tos vegan gnocchi

2022-03-02

sponsored links


Kicsit id?ig?nyes, de finom eb?d-?tletet hoztam nektek. 

Hozz?val?k: 

50 dkg burgonya (hamozott mennyis?g)

5 dkg durumliszt 

10-10 dkg finomliszt ?s zabliszt 

S? 

--

1 csomag fagyasztott spen?t vagy n?lunk 1/2 kg friss spen?t a kertb?l 

2 ek.olaj

2 ek.liszt

Kb.3 dl n?v?nyi tej 

S?, fokhagyma-?zles szerint 

Elk?sz?t?s: 

A krumplit h?jastul megf?zz?k, majd kih?tj?k ?s megpucoljuk. Sajtreszel?vel lereszelj?k. Hozz?keverj?k a liszteket, s?t ?s 8 r?szre szedve rudakat form?lunk bel?le. Ezeket felvagdossuk ?s a kis darabokat vill?val megnyomjuk. Forr?sban l?v? v?zbe dobjuk ?ket ?s ha felj?ttek a v?z tetej?re, meg kb. 8-percig f?zz?k ?ket. Ez t?zhely f?gg?, figyelj?k az ?llagukat. Egy sz?r?be ?ntj?k, kicsit ?tmossuk ?s egy olajjal meglocsolt ed?nybe helyezz?k t?lal?sig ?ket. 

A spen?thoz az olajat ?s lisztet egy ed?nyben ?sszekeverj?k ?s pir?tjuk, r?tessz?k a spenotleveleket vagy a fagyasztott spen?tot, s?zzuk, fokhagym?val ?zes?tj?k, majd fel?ntj?k nat?r n?v?nyi tejjel vagy tejszinnel. Amikor megf?tt /kiengedett a spen?t, osszeturmixoljuk. 


Folytats a blogon ... magdireceptek.blogspot.com/2022/03/sp...

sponsored links

Keres?s