Spen?tos rizott?
sponsored links
Hozz?val?k 2-3 szem?lyre:
- 20 dkg rizott? rizs
- 1 fej hagyma
- 1 liter z?lds?galapl?
- 1 dl sz?raz feh?rbor
- 2 ev?kan?l vaj
- 2 ev?kan?l ol?vaolaj
- 5 dkg spen?t
- 4 dkg reszelt parmez?n sajt
- 2 ev?kan?l tejf?l
- n?h?ny csepp citroml?
- kev?s sz?r?tott kakukkf?
- s?
- frissen ?r?lt bors
Elk?sz?t?se:
- A z?lds?galaplevet felforraljuk, ?s lass? t?z?n forr?sban tartjuk.
- A hagym?t apr?ra v?gjuk, a vaj-olaj kever?ken ?vegesre p?roljuk.
- Hozz?adjuk a rizset, ?s kavargatva 2-3 perc alatt ezt is ?vegesre pir?tjuk. Hozz?adjuk, a kakukkf?vet, illetve a bort. Lass? t?z?n forraljuk, am?g a rizs a folyad?kot felsz?vja.
- Ezut?n hozz?adunk egy mer?kan?lnyi alaplevet, ?s ism?t hagyjuk, hogy a rizs felsz?vja.
- Ezt a m?veletet addig ism?telj?k, am?g az ?sszes alaplevet hozz?adtuk (mer?kanalank?nt), ?s egy f?zel?kszer? ?telt kapunk (az utols? el?tti adagn?l beletssz?k az apr?ra v?gott spen?tot).
- Ekkor levessz?k a t?zr?l, megs?zzuk ?s borsozzuk, hozz?kavarjuk a parmez?nt, illetve a tetej?re tessz?k a tejf?let. Lefedj?k, ?s t?lal?sig melegen tartjuk.
Tipp: Mag?ban is egy finom, kr?mes egyt?l ?tel, de b?rmilyen s?lt- vagy p?rolt h?s is j?l illik mell?.