Spen?tos, h?romsajtos lasagna
sponsored links
Hozz?val?k: 50 dkg spen?t, 12 db lasagna lap, 10 dkg sajtkr?m (t?ml?s), 1-2 cikk fokhagyma, s?, bors, - a m?rt?shoz: 2 ev?kan?l vaj, 2 ev?kan?l liszt, 3 dl tej, 10 dkg f?st?lt sajt, s?, bors, ?r?lt szerecsendi?, - tov?bb?: 15 dkg trapista sajt a tetej?re, vaj a h??ll? ed?ny kiken?s?hez.
Elk?sz?t?se: A spen?tot megmossuk ?s annyi v?zben, amennyi ellepi megf?zz?k, majd lesz?rj?k. Nagy k?ssel kiss? ?sszev?gjuk, megs?zzuk ?s az ?sszez?zott fokhagym?kkal, kev?s v?zzel fed? alatt ?jra f?zni kezdj?k. Amikor m?r j?l megf?tt a spen?t hozz?adjuk a sajtkr?met, j?l elkeverj?k ?s f?lre tessz?k. A besamelhez a vajat megolvasztjuk, hozz?kavarjuk a lisztet, majd fel?ntj?k a hideg tejjel ?s s?r?re f?zz?k. Hozz?adjuk a finomra reszelt f?st?lt sajtot ?s s?val, borssal, valamint szerecsendi?val megf?szerezz?k. Egy t?z?ll?, n?gysz?g? t?lat kiken?nk vajjal, majd t?lt?nk az alj?ra a besamel m?rt?sb?l elegyengetj?k ?s belesorakoztatjuk a lasagne lapokat. Erre r?tegelj?k a spen?t fel?t, majd ?jabb ?jabb sor lasagn?t, majd besamelt. Ezt addig ism?telj?k, am?g minden hozz?val?nk el nem fogy. A r?tegel?st besamellel kell befejezn?nk. Erre sz?rjuk a lereszelt trapista sajtot, ?s el?meleg?tett 180 fokos s?t?ben addig s?tj?k, am?g a teteje pirulni nem kezd. F?lig kih?tve sz?pen szeletelhet?.