spanyol ízelítõ 3

2011-08-05

sponsored links

Ez már a harmadik beszámoló és még nem volt paella. Márpedig ez Spanyolország "pizzája", vagy "gulyása". Természetesen kibróbáltuk ezt is és bizony számomra ez az Ebro torkolatvidékén elfogyasztott paella volt a kulináris csúcs. Talán azért, mert itt nem csak a tenger gyümölcsei kerülhettek frissen az asztalra, hanem a rizs is... Ez persze csak vicc, de az tény, hogy hatalmas rizsföldeken át közelíthettük meg a torkolatot.

Íme a nagyszerû paella, ami egyfajta rizses húsként írható le, de a húst a tengerparti régiókban jellemzõen a tenger gyümölcsei helyettesítik, jellegzetes színét pedig a sáfrány adja.

Miután két évvel ezelõtt, ha csak egy nap erejéig is, de jártunk Barcelonában, ezúttal Valenciába kirándultunk. Itt két "gasztronómiai tervem" volt: a horchata és a valenciai paella. A terv teljesítésre került.

A horchata egy jellegzetesen valenciai - minek is nevezzem - üdítõ ital. Tulajdonképpen nem más mint ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2011/08/05/span...

sponsored links

Keres?s