spanyol ízelítõ 3
sponsored links
Ez már a harmadik beszámoló és még nem volt paella. Márpedig ez Spanyolország "pizzája", vagy "gulyása". Természetesen kibróbáltuk ezt is és bizony számomra ez az Ebro torkolatvidékén elfogyasztott paella volt a kulináris csúcs. Talán azért, mert itt nem csak a tenger gyümölcsei kerülhettek frissen az asztalra, hanem a rizs is... Ez persze csak vicc, de az tény, hogy hatalmas rizsföldeken át közelíthettük meg a torkolatot.
Íme a nagyszerû paella, ami egyfajta rizses húsként írható le, de a húst a tengerparti régiókban jellemzõen a tenger gyümölcsei helyettesítik, jellegzetes színét pedig a sáfrány adja.
Miután két évvel ezelõtt, ha csak egy nap erejéig is, de jártunk Barcelonában, ezúttal Valenciába kirándultunk. Itt két "gasztronómiai tervem" volt: a horchata és a valenciai paella. A terv teljesítésre került.
A horchata egy jellegzetesen valenciai - minek is nevezzem - üdítõ ital. Tulajdonképpen nem más mint ...