Spanyol paradicsomos csirkecomb

2010-10-01

sponsored links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napokon keresztül villogott a fejemben egy kép a nokedli blogról, amin ez az étel még nyers állapotában várja a sütõt. Annyira szépen mutatnak a combok a friss paradicsommal, jól sikerült maga a kép is, hiába akartam valami extrakülönlegeset fõzni múlt hétvégén, errõl pedig nem tudtam, hogy azon túl, hogy csirke, paradicsom és spanyol, mi a poén benne, de mégis ez kellett.
Nehéz megmagyarázni, hogy miért került azonnal a top 3 (30...) kedvencem közé, de az elsõ falatnál máris azt mondtam, hogy rendben, ezt fogjuk enni holnap és a következõ hétvégén is, de akkor dupla adagból. Persze ezen a hétvégén mégsem ezt fõzöm, de a lelkesedés igazi, odavagyok érte, rajongok érte, nagyon.
Valahogy a sült paradicsom, a bacon, a fokhagyma és az édes ketchupos-fehérboros szósz együtt egy pont megfelelõ ideget talált el a fejemben, ajánlom mindenkinek, hátha ugyanilyen nagy élmény lesz.

Hozzávalók:

  • 4 csirke felsõcomb
  • 2 érett paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5-6 szelet bacon
  • 1 dl ketchup
  • 1,5 dl fehérbor
  • só, bors

 

1. A szeletelt bacont egy jénai aljára pakolgatom, szerintem érdemes úgy elhelyezni õket, hogy a végeik felérjenek a tál széléig, úgy jól megpirulnak majd. A baconre kerülnek a sózott, borsozott csirkecombok.

2. A nagyobb kockákra vágott paradicsomokat és a szeletelt fokhagymákat elrendezem a combok között, majd az egészet leöntöm a ketchup és a bor keverékével.

3. 180 fokon alufólia alatt 40 percig sütöttem, utána fólia nélkül még 30 perc és kész.
A szokásos tepsis krumplival ettük, amit most õrölt korianderrel és cayenne borssal fûszereztem.
 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koalac.blog.hu/2010/10/01/spanyol_par...

sponsored links

Keres?s