Spanakopita, avagy g?r?g spen?tos pite
sponsored links
Mr. Kardos megl?tta a Spanakopita-t a telev?zi?ban, s hetek ?ta ny?zott, hogy csin?ljam meg. Miut?n a kreativit?somat az elm?lt m?sf?l h?napban a varr?g?pen ?ltem ki, bevallom, kiss? neh?zkesen kezdtem neki, de nagyon meg?rte!
Ez a g?r?g ?tel gyakorlatilag r?test?szt?ba b?jtatott spen?tos t?ltel?k. Isteni, nem is macer?s, ha az ember nem maga k?sz?ti a r?test?szt?t, hanem beszerez egy csomaggal a helyi boltb?l.
Spanakopita - ahogy ?n k?sz?tem
Hozz?val?k:
r?tet?szta
ol?vaolaj
T?ltel?khez:
1 ek ol?vaolaj
1 p?r?hagyma apr?ra v?gva
1 ek. sz?r?tott kapor
2-3 gerezd fokhagyma reszelve (jobban kij?n az ?ze, mint kinyomva)
feta sajt - nekem kecskesajt volt itthon, de nem b?nom ;)
2 doboz friss b?bi spen?t
s?
?r?lt bors
Az olajon a hagym?kat a kaporral megpir?tjuk, majd mehet r? a megmosott spen?t lev?l. Sz?pen ?ssze fog esni, ?n v?g?l ?gy les?t?ttem, hogy nem nyomkodtam ki a lev?t. Hagyjuk kih?lni.
A r?test?szt?t vastagabb cs?kokra v?gjuk, 2 t?sztalap k?z? kev?s ol?vaolajat ?nt?nk, r? kis halmokat rendez?nk ?s megpr?b?ljuk h?romsz?gekre hatjogatni. 170 fokon 15 perc alatt k?sz.
Fogok m?g csin?lni, mert isteni. S?t, a t?ltel?k maga kiv?l? pir?t?sra is, mint ken?ke.
P?rb?lj?k ki, mert val?ban ?rdemes!