Spagetti vörösboros raguval
sponsored links
A gyerekek már megint tésztát szerettek volna ebédre, ami nem baj, mert viszonylag gyorsan elkészülnek, bármilyen ragut készítünk is el hozzá. Így természetesen engedtem a "kényszernek". Azonban amit nem mondtam nekik, ezúttal némi vörösbor is került bele.
Hozzávalók: fél kg darált hús, 1 fej vöröshagyma, bazsalikom, oregánó, olíva olaj, 2 dl vörösbor, 500 ml sûrített paradicsom, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag spagetti tészta.
Serpenyõbe kevés olajon dinszteljük meg a felaprított hagymát, majd adjuk hozzá a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk meg. Öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá a többi fûszert és forraljuk fel. Nagyjából 10 percig fõzzük így együtt, ezután adjuk hozzá a sûrített paradicsomot is. Ha szükséges kevés cukorral édesíthetjük.
Már csak a tésztát kell kifõzni... és tálalni
Jó étvágyat hozzá..