Spagetti spárgával

2010-06-24

sponsored links


Odavagyok a spárgáért. Amióta szezon van hetente legalább kétszer csinálok valami spárgásat. Tudom, hogy aki nézi a blogot, ezt nem mondaná meg... De hiába van nyár, és sokáig világos, valahogy mégsem sikerül normális képeket készítsek.

Az alábbi recept penne tésztával lenne elegáns, a spárgákat pont akkora darabokra vágva, mint a tollhegyek. Ezúttal persze csak spagetti volt otthon.
Elkészítési ideje pont annyi, amennyi alatt a tészta megfõ, tehát nem több, mint 10 perc. Lehet még dúsítani tojássárga-parmezán-bors keverékével, lehet rá szórni pirított bacont, de a zsenge spárga, a fokhagyma, az olívaolaj és a bors önmagában is megteszik a magukét.

Hozzávalók: 1 csomag zöld spárga, fél csomag tészta (3 fõnek), 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors

Feltesszük a vizet forrni. közben megmossuk a spárgát és ott törjük el, ahol magától roppan. Az alsóbb (általában hosszabb) véget kidobjuk, a felsõbb véget akkora darabokra tördeljük, mint a penne tészta.
Egy serpenyõben olajat hevítünk, megdinszteljük a szétpréselt fokhagyma gerezdeket, beleszórjuk a spárga darabokat és megpirítjuk õket. Sózzuk, borsozzuk, és amint kifõtt a tészta, összeforgatjuk a kettõt. Kicsit még rápirítunk a serpenyõben és ehetjük is.
Ha kedvünk van, elõzetesen összekeverünk 2 tojássárgáját reszelt parmezánnal és jó sok borssal, és azt is a tésztára öntjük (már akkor, amikor levettük a tûzrõl). Vagy piríthatunk rá bacont, amivel a végén megszórjuk a tésztahalmokat.

Folytats a blogon ... mennyeimignon.blogspot.com/2010/06/sp...

sponsored links

Keres?s