Spagetti frutti di mare

2010-04-20

sponsored links

Tavasszal elég sok idõt töltök a kertben, így néha nem marad idõm a fõzésre. Ilyenkor általában valami gyorsan elkészíthetõ tésztaételt tálalok a családnak, levessel, vagy édességgel. A tenger gyümölcseivel készülõ spagetti az egyik nagy kedvenceim közé tartozik. Elõször Olaszországban ettem ilyet, majd a horvát változatot is kipróbáltam. Bevallom, hogy nekem az utóbbi jobban ízlett. Lehet, hogy azért, mert nem volt benne bazsalikom.


Hozzávalók
60-70 dkg tenger gyümölcsei mix (mélyhûtött)
40 dkg (kb. 2 bögre) olasz paradicsomszósz
1 csokor petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 ek olívaolaj
só, bors
parmezán

Elkészítés
Egy serpenyõbe felforrósítom az olívaolajat, rádobom a megpucolt és összenyomott fokhagyma gerezdeket és a tenger gyülölcseit. Alaposan átforgatom, majd beleöntöm a paradicsomszószt és rászórom a megmosott és apróra vágott petrezselymet. Sózom, borsozom*, a serpenyõt lefedem, és kb. 15-20 perc alatt készre fõzöm (az utolsó 5 percben leveszem a fedõt). Közben kifõzöm a spagetti tésztát. Tálalásnál** megszórom reszelt, vagy csíkokra vágott parmezánnal.

*Ízesíthetõ még bazsalikommal, illetve fehérborral.

**Tálalható úgy, hogy a szószt és a tésztát összekeverjük, de én jobban szeretem, a szószt a tésztára halmozni. Mellé olívaolajjal és balzsamecettel meglocsolt ruccolát adok. 

Folytats a blogon ... pillanyufoz.blogspot.com/2010/04/spag...

sponsored links

Keres?s