Sp?rga ?s k?les avagy Nem gondolkodtam, csak egy picit
sponsored links
Amikor eme ?r?lts?gem elk?sz?lt ?s gondolkod?s n?lk?l befaltam, azon gondolkodtam mit is ?rhatn?k ide el?...?! ?
Azt?n csak ennyi jutott a "eszembe" hogy: J?l van Csabi?
Azt?n csak ennyi jutott a "eszembe" hogy: J?l van Csabi?
SP?RG?S PULYKAROL?D
PARADICSOMOS K?LESSEL
PARADICSOMOS K?LESSEL
Hozz?val?k:
4 db 15 dkg-s pulykamell szelet
1 cs. feh?rsp?rga (kb.20 sz?l)
8-10 dkg reszelt sajt
4 tk. must?r
friss kapor
bors, s?
liszt, toj?s, zsemlemorzsa a pan?roz?shoz
20 dkg k?les ? 7 dl v?z
10-12 dkg kokt?lparadicsom
? fej v?r?shagyma
?r?lt k?m?ny
s?
vaj ?s ol?vaolaj
A sp?rg?t megtiszt?tjuk, -als? f?s r?sz?t elt?vol?tjuk kb.2 centi, azt?n a fels? ?s?p?r?sz?ig sz?p v?konyan megh?mozzuk- ezut?n forr?sban lev? s?s v?zben 5-8 (ez f?gghet a sp?rga vastags?g?t?l) percig f?zz?k ?s hideg (jeges) v?zben egyb?l leh?tj?k, (teh?t blans?rozzuk).
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk s?zzuk, borsozzuk megkenegetj?k 1-1 te?skan?lnyi must?rral, megsz?rjuk reszelt sajttal ?s egy j? adag apr?tott kaporral, r?fektetj?k a sp?rgasz?lakat, majd ?gyesen feltekerj?k.
4 db 15 dkg-s pulykamell szelet
1 cs. feh?rsp?rga (kb.20 sz?l)
8-10 dkg reszelt sajt
4 tk. must?r
friss kapor
bors, s?
liszt, toj?s, zsemlemorzsa a pan?roz?shoz
20 dkg k?les ? 7 dl v?z
10-12 dkg kokt?lparadicsom
? fej v?r?shagyma
?r?lt k?m?ny
s?
vaj ?s ol?vaolaj
A sp?rg?t megtiszt?tjuk, -als? f?s r?sz?t elt?vol?tjuk kb.2 centi, azt?n a fels? ?s?p?r?sz?ig sz?p v?konyan megh?mozzuk- ezut?n forr?sban lev? s?s v?zben 5-8 (ez f?gghet a sp?rga vastags?g?t?l) percig f?zz?k ?s hideg (jeges) v?zben egyb?l leh?tj?k, (teh?t blans?rozzuk).
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk s?zzuk, borsozzuk megkenegetj?k 1-1 te?skan?lnyi must?rral, megsz?rjuk reszelt sajttal ?s egy j? adag apr?tott kaporral, r?fektetj?k a sp?rgasz?lakat, majd ?gyesen feltekerj?k.
-Term?szetesen haszn?lhatunk pik?nsabb, cs?p?s Pl. Dijoni must?rt ??
-Ha a sp?rg?inkat t?l hossz?nak tal?ljuk, v?gjuk r?videbbre vagy ha marad egy-k?t sz?l, azt daraboljuk fel ?s a k?leshez adhatjuk.-
A rol?djainkat a hagyom?nyos m?dszerrel bepan?rozzuk, azt?n b? olajban kis?tj?k.
A k?lest alaposan ?tmossuk; 7 deci vizet s?val ?s egy kev?ske k?m?nnyel ?zes?tve felforralunk, amikor forr bele?ntj?k a k?lest elkeverj?k, majd kis l?ngon a rizshez hasonlatos m?don k?szre f?zz?k/p?roljuk.
A v?r?shagym?t felapr?tjuk, vaj ?s ol?vaolaj kever?k?n aranys?rg?ra pir?tjuk, kis kock?ra v?gott kokt?lparadicsomot adunk hozz? -?s a marad?k sp?rg?t- ?s a k?sz k?leshez keverj?k.
-Ha a sp?rg?inkat t?l hossz?nak tal?ljuk, v?gjuk r?videbbre vagy ha marad egy-k?t sz?l, azt daraboljuk fel ?s a k?leshez adhatjuk.-
A rol?djainkat a hagyom?nyos m?dszerrel bepan?rozzuk, azt?n b? olajban kis?tj?k.
A k?lest alaposan ?tmossuk; 7 deci vizet s?val ?s egy kev?ske k?m?nnyel ?zes?tve felforralunk, amikor forr bele?ntj?k a k?lest elkeverj?k, majd kis l?ngon a rizshez hasonlatos m?don k?szre f?zz?k/p?roljuk.
A v?r?shagym?t felapr?tjuk, vaj ?s ol?vaolaj kever?k?n aranys?rg?ra pir?tjuk, kis kock?ra v?gott kokt?lparadicsomot adunk hozz? -?s a marad?k sp?rg?t- ?s a k?sz k?leshez keverj?k.
Amennyiben tartunk a "t?l nagy" rol?dokt?l,
felezz?k meg a szeleteket ?s a sp?rg?kat ?
...?gy m?r No majr?! ?