Sp?rg?s frittata, azaz s?lt csir?gos toj?slep?ny

2019-05-22

sponsored links




A frittata, olasz toj?salap? ?tel, z?lds?gekkel, sajttal, f?szerekkel, 
de ak?r h?sf?l?vel, t?szt?val egybes?tve.
A frittata kerek, vastag, s?lt "remeg?s" s?s "puding" 
amit ?k alak? szeletekre v?gva szolg?lnak fel. 
Az "igazi" frittata m?ly vasserpeny?ben s?l, amit f?l?ton be lehet tolni a s?t?be, 
kemenc?be, azaz a f?z?lapon el?k?sz?teni, majd a s?t?ben/kemenc?ben k?szre s?tni.

Elk?sz?teni k?nny?, egyszer? ?s gyors.




Nos ne menjen el a kedved, ha nincs vasserpeny?d vagy kemenc?d, 
nekem sincs, ennek ellen?re, nagyon finom frittat?t k?sz?tek.
Az igazi titok, hogy az eg?sznek s?ltnek kell lenni!
Azaz a z?lds?geket el?bb meg kell s?tni, mert ha nyersen kevern?nk bele, 
akkor az eredm?ny "vizes" lenne, a toj?s felh?gulna 
(gondolj bele mennyi v?z van a z?lds?gekben).




Sp?rg?s frittata

Hozz?val?k
3 adag

8 db toj?s
2 ek habtejsz?n
1 k?zepes fej hagyma
1 csom? z?ldsp?rga
s?, ?zl?s szerint
vaj
1 csomag mozzarella

- Mindent el?k?sz?tettem, megmostam, tiszt?tottam.
A hagym?t szeletekre v?gtam. 
A sp?rg?t ahol engedte elroppantottam (az als? v?get nem dobtam el*), 
n?h?ny kiv?tel?vel, a s?pokat szint?n let?rtem, f?lretettem, 
majd a k?z?ps? r?sz?t kb. 1 centisre feldaraboltam.
A mozzarell?t amennyire lehet kinyomtam ?s felitattam r?la a nedvess?get.
A fel?t?tt toj?sokat habver?vel "foly?sra-habosra" vertem, 
belekevertem a tejsz?nt, f?lretettem.

- A vajat a serpeny?ben felforr?s?tottam ?s el?sz?r az eg?szben hagyott sp?rg?kat 
?s a s?pokat megs?t?ttem.
Ez 2-3 percet vesz ig?nybe, csak is addig hev?ts?k am?g ?l?nkebb sz?ne lesz, 
?gy marad roppan?s.
T?ny?rra kiszedtem ?s f?lretettem.

- A marad?k vajon a hagym?t ?s a t?bbi sp?rg?t megs?t?ttem.
R??nt?ttem a toj?st ?s gyors mozdulatokkal elkevertem -t?bbet nem kell keverni.
R?rakosgattam a f?lretett sp?rg?kat ?s nagyon lass? t?z?n s?t?ttem. 
Amikor a sz?l?n m?r s?lt ?s kialakult a alj?n a "k?reg" a fakan?llal ?k alakban 
bev?gtam, hogy a m?g h?g toj?s al?folyjon ?s megs?lj?n.

- R?raktam a mozzarella szeleteket ?s k?szre s?t?ttem.
(Ez az a pont ahol a s?t?ben folytathatjuk, amennyiben ?gy k?v?njuk 
?s a serpeny?nk is b?rja.)
- V?g?l r?rakosgattam a f?lretett s?lt sp?rg?t.
- Tekertem r? borsot ?s megpergettem s?val.


K?pekkel






Megjegyz?s
- A z?lds?geket mindig s?ss?k el?, ?gy megszabadulunk a f?l?sleges v?zt?l.
Haszn?ljuk ugyanazt a serpeny?t. 
Ha a s?t?ben szeretn?nk befejezni, akkor legyen a serpeny?nk h??ll? (a nyele is).
- A toj?st mindig t?lal?skor s?zzuk.
- *A sp?rga let?rt v?geit nem dobom el.
~ Megf?z?m, l?vel egy?tt ?sszeturmixolom ?s ?tt?r?m szit?n.
F?szerezem ?s megisszuk. 
~ Hozz?adom a z?lds?gleveshez.
~ Krumplival f?z?m ?ssze ?s ?gy turmixolom, passz?rozom, 
pir?t?ssal, esetleg sajttal finom leves.
~ Aki k?sz?t z?lds?galapl?t, beleteheti abba.


Frittata m?skor
Spen?tos frittata a blogon:

*

Az elmaradhatatlan (magam dagasztotta) kov?szos kenyer?nk <3





Szeretetrehangoltan:








Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2019...

sponsored links

Keres?s