Sonkakrémes gnocchi
sponsored links
Dunántúli kirándulásunk óta elevenen él bennem egy ízemlék... Burgonya gnocchi füstöltsonkás sajtmártásban. Vasváron, a Hubay étteremben ettem. Most pedig itthon, vagyis Szarvason. (Az itthon, otthon Debrecenben van. :)) Elkészítettem a saját verziómat. Bár a gnocchi nem saját készítésû, csak a mártás.
Elkészítése
A gnocchit megfõzzük.
A sonkát a hagymával együtt késes aprítóval felaprítjuk. Forró margarinon kissé megpirítjuk. Majd tûzrõl levéve egy kis lisztet elkeverünk benne. Öntünk alá egy pici vizet, és visszatesszük a tûzre. Ráöntjük a tejszínt, és ízesítjük sóval, borssal. Beleteszünk egy háromszögsajtot és reszelt füstölt sajtot.
Elkeverünk még benne egy kevés tejfölt, és pár perc alatt készre forraljuk/fõzzük. (Sûrûn kavargassuk, nehogy leégjen.)
Hozzávalók (2-3 fõre):
500 g gnocchi
10 dkg pulykamellsonka
1/4 vöröshagyma
3-4 dkg margarin ...