Sonk?s rakott t?szta - h?sv?ti marad?khasznos?t?s
sponsored links
Ha marad h?sv?tkor sonka, azt lefagyasztom, ?s egy k?s?bbi id?pontban veszem el?, amikor m?r "elfelejtett?k" a sonkaev?st.
Az id?n ?gy hasznos?tottam a h?sv?ti sonkamarad?kot. Nagyon egyszer?, gyors fog?s. ?s finom!
Hozz?val?k: 4 nagy adag
300 g t?szta (penne vagy ors?)
200 g f?tt f?st?lt sonka
f?l csokor petrezselyem
1 p?pos ev?kan?l liszt
50 g vaj
5 dl zs?ros tej
s?, bors
kev?s szerecsendi?
Elk?sz?t?s:
A t?szt?t f?lig megf?zz?k ?s lesz?rj?k. Egy t?z?ll? t?lba ter?tj?k.
A sonk?t apr? kock?kra v?gjuk, a petrezselymet felapr?tjuk.
A sonk?t megpir?tjuk a vajon, hozz?adjuk a lisztet ?s ?tpir?tjuk azt is. ?vatosan adagoljuk hozz? a tejet, mik?zben csom?mentesre keverj?k. Beletessz?k a petrezselymet, s?t, borsot, szerecsendi?t, ?s ?sszeforraljuk. Az eg?szet a t?szt?ra ?ntj?k, elkeverj?k.
Tetej?re laz?n aluf?li?t tesz?nk, ?s a s?t?ben kb. 20 percig s?tj?k.
T?lal?skor reszelt sajttal gazdag?thatjuk.
Als? s?t?s l?gkever?ssel 200 fok.
1 adag 546 kcal
1 adag tartalmaz:
Az id?n ?gy hasznos?tottam a h?sv?ti sonkamarad?kot. Nagyon egyszer?, gyors fog?s. ?s finom!
Hozz?val?k: 4 nagy adag
300 g t?szta (penne vagy ors?)
200 g f?tt f?st?lt sonka
f?l csokor petrezselyem
1 p?pos ev?kan?l liszt
50 g vaj
5 dl zs?ros tej
s?, bors
kev?s szerecsendi?
Elk?sz?t?s:
A t?szt?t f?lig megf?zz?k ?s lesz?rj?k. Egy t?z?ll? t?lba ter?tj?k.
A sonk?t apr? kock?kra v?gjuk, a petrezselymet felapr?tjuk.
A sonk?t megpir?tjuk a vajon, hozz?adjuk a lisztet ?s ?tpir?tjuk azt is. ?vatosan adagoljuk hozz? a tejet, mik?zben csom?mentesre keverj?k. Beletessz?k a petrezselymet, s?t, borsot, szerecsendi?t, ?s ?sszeforraljuk. Az eg?szet a t?szt?ra ?ntj?k, elkeverj?k.
Tetej?re laz?n aluf?li?t tesz?nk, ?s a s?t?ben kb. 20 percig s?tj?k.
T?lal?skor reszelt sajttal gazdag?thatjuk.
Als? s?t?s l?gkever?ssel 200 fok.
1 adag 546 kcal
1 adag tartalmaz:
zs?r | sz?nhidr?t | feh?rje |
---|---|---|
18 g | 66g | 27 g |
31 % | 49 % | 20 % |