Sonk?s rakott t?szta - h?sv?ti marad?khasznos?t?s

2020-04-22

sponsored links

Ha marad h?sv?tkor sonka, azt lefagyasztom, ?s egy k?s?bbi id?pontban veszem el?, amikor m?r "elfelejtett?k" a sonkaev?st.
Az id?n ?gy hasznos?tottam a h?sv?ti sonkamarad?kot. Nagyon egyszer?, gyors fog?s. ?s finom!


Hozz?val?k: 4 nagy adag

300 g t?szta (penne vagy ors?)
200 g f?tt f?st?lt sonka
f?l csokor petrezselyem
1 p?pos ev?kan?l liszt
50 g vaj
5 dl zs?ros tej
s?, bors
kev?s szerecsendi?

Elk?sz?t?s:

A t?szt?t f?lig megf?zz?k ?s lesz?rj?k. Egy t?z?ll? t?lba ter?tj?k.
A sonk?t apr? kock?kra v?gjuk, a petrezselymet felapr?tjuk.
A sonk?t megpir?tjuk a vajon, hozz?adjuk a lisztet ?s ?tpir?tjuk azt is. ?vatosan adagoljuk hozz? a tejet, mik?zben csom?mentesre keverj?k. Beletessz?k a petrezselymet, s?t, borsot, szerecsendi?t, ?s ?sszeforraljuk. Az eg?szet a t?szt?ra ?ntj?k, elkeverj?k.
Tetej?re laz?n aluf?li?t tesz?nk, ?s a s?t?ben kb. 20 percig s?tj?k.
T?lal?skor reszelt sajttal gazdag?thatjuk.

Als? s?t?s l?gkever?ssel 200 fok.

1 adag 546 kcal
1 adag tartalmaz:
zs?r sz?nhidr?t  feh?rje
 18 g        66g  27 g
 31 %        49 %  20 %

Folytats a blogon ... www.wiselady.hu/2020/04/sonkas-rakott...

sponsored links

Keres?s