SODRÓFÁS TÚRÓS RÉTES
sponsored links
Gyors rétest sütöttem a ?Konyhamánia Edit módra? facebook oldalról Vass Lászlóné Editke leírása alapján. Köszönöm szépen a receptet!
Nagyon finom, bátran fogjatok hozzá!
Editkétõl idézem a receptet, mert pont így készítettem el.
Hozzávalók 4 rúdhoz:
25 dkg finom liszt
3 dkg sertés zsír
1 db tojás
1 ek 10 %-os ecet
1 csipet só
100 ml víz kb
A lekenéshez:
10 dkg sertészsír
7 dkg liszt
A töltelékhez: (ami lehet túrós, almás, meggyes, meggyes-mákos stb)
70 dkg túró (1 kiló is lehet, a tészta elbírja)
cukor ízlés szerint
2 vaníliás cukor
5 dkg mazsola
3 ek tejföl
2 ek búzadara
A feltekert rudak lekenéséhez:
2-3 ek étolaj, lehet keverni bele kis tejfölt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Az így kapott tésztát vékony téglalap alakúra sodorjuk.
A lisztet a zsírral elkeverjük, ezzel megkenjük a lapot.
Feltekerjük, 4 darabba vágjuk.
20 percet pihentetjük.
A tölteléket összekeverjük, hagyjuk állni.
A pihent tészta darabokat vékony téglalappá sodorjuk.
Vékonyan étolajjal megkenjük, zsemlemorzsával megszórjuk.
A tölteléket 4 részre osztjuk.
A tészta közepére tesszük a tölteléket, majd a két szélét egymásra hajtjuk.
Így járunk el a többi tésztával is.
Sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük a rétes rudakat.
Tetejét lekenjük étolajjal.
200 fokra melegített sütõben 30 perc alatt készre sütjük. Én picit lejjebb vettem a hõfokot.
20 percet pihentetjük.
A tölteléket összekeverjük, hagyjuk állni.
A pihent tészta darabokat vékony téglalappá sodorjuk.
Vékonyan étolajjal megkenjük, zsemlemorzsával megszórjuk.
A tölteléket 4 részre osztjuk.
A tészta közepére tesszük a tölteléket, majd a két szélét egymásra hajtjuk.
Így járunk el a többi tésztával is.
Sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük a rétes rudakat.
Tetejét lekenjük étolajjal.
200 fokra melegített sütõben 30 perc alatt készre sütjük. Én picit lejjebb vettem a hõfokot.
Langyosra hûtve, porcukorral meghintve szeleteljük fel.
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu