Snidlinges tallérok

2011-05-01

sponsored links

Hozzávalók: 250-270 g liszt, 125 g vaj, 100 ml tejföl, 1+1 db tojás, 15 g élesztõ, egy-két csipet tengeri só, 20 g snidling.
salty-chives-pastry
Az élesztõt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttattam. A sós lisztbe beledolgoztam a puha vajat. A morzsás tésztához hozzáadtam a tejfölt, majd egy tojást, végül az élesztõt. Sima tésztává gyúrtam. Kinyújtottam, leszórtam finomra aprított snidlingllel, félbe hajtottam, egy újabb adag snidlinggel szórtam le és ismét felhajtottam. Kinyújt, snidling, félbehajt, snidling, felhajt, kinyújt, amíg a snidling el nem fogyott. Majd a réteges tésztát kinyújtottam 5 mm vastagságúra, lekentem egy felvert tojással és kiszaggattam. 180 °C-ra elõmelegített sütõben aranysárgára sütöttem.
salty-chives-pastry-dough

Folytats a blogon ... konyhatunder.blogspot.com/2011/05/sni...

sponsored links

Keres?s