Smarni, cs?sz?rmorzsa

2020-05-04

sponsored links

M?r van egy smarni recept a blogon, amely feler?szben b?zadar?b?l ?s lisztb?l k?sz?l. Smarni b?zadar?val.
Ez a v?ltozat nem tartalmaz b?zadar?t, csak finomlisztet, ?s gyorsan elk?sz?thet?. Mostan?ban m?r csak ?gy k?sz?tem, mert jobban szeretj?k, puh?bb, ?s gyorsabban elk?sz?l.



Hozz?val?k: 4 nagy adag (vagy 6 kis adag) 28x28 cm-es tepsiben k?sz?lt

200g finomliszt
4 L-es toj?s (vagy 5 M-es)
50g cukor
1 cs. van?li?scukor
p?r csepp ecet
3 dl tej
50g vaj

Elk?sz?t?s:

1. A s?t?t 220 fokra bemeleg?tj?k, ?res tepsivel egy?tt.
2. A toj?st sz?tv?lasztjuk, a s?rg?j?t a fele cukorral ?s a van?li?s cukorral feh?red?sig keverj?k, hozz?keverj?k a lisztet, tejet.
3. A feh?rj?t p?r csepp ecettel ?s a marad?k cukorral kem?ny habb? verj?k, ?s kan?llal beleforgatjuk a toj?sos kever?kbe.
4. A forr? tepsit kivessz?k, a vajat megolvasztjuk benne, ?s bele?ntj?k a t?szt?t.
10 percig s?tj?k 220 fok, als?-fels? s?t?s, l?gkever?s n?lk?l. Ekkor a g?zt egy gyors r?snyire nyit?ssal kiengedj?k, a h?t 200 fokra m?rs?kelj?k, ?s tov?bb s?tj?k m?g megpirul. Ez kb. m?g 10-15 perc.
5. Kivessz?k, kiss? h?lni hagyjuk, ?s vill?val ?sszeszaggatjuk.
6. Gy?m?lcssz?szt (alma, eper stb.) vagy gy?m?lcslekv?rt adunk mell?, porcukorral megysz?rva t?laljuk.

1 adag 458 kcal Nagy adagra sz?molva, lekv?r ?s porcukor n?lk?l!
1 adag tartalmaz:
zs?r sz?nhidr?t  feh?rje
 19 g        55 g  16 g
 38 %        48 %  14 %

Folytats a blogon ... www.wiselady.hu/2020/05/smarni-csasza...

sponsored links

Keres?s