Shakshouka (SAK-SU-KA)

2014-01-14

sponsored links

Íme 2014 egyik legmenõbb reggelije paradicsommal, tojással és isteni fûszerezéssel, villámgyorsan!



Hozzávalók 4 adaghoz:
 

  • 1 fej fehérhagyma (vagy vöröshagyma)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy kápia v. kaliforniai paprika
  • 4-5 db olajban eltett articsóka szív
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • Kevéske reszelt szerecsendió
  • 2 darabolt paradicsom konzerv
  • 4 db tojás
  • Só, bors
  • 1 kis csokor petrezselyem

 

A hagymát nagyobb szeletekre vágjuk és a megroppantott, felaprított fokhagymával együtt kevés olajon párolni kezdjük. Hozzádobjuk a vékony csíkokra vágott paprikát és a darabokra vágott konzerv articsókát. Pár perc párolás után ráöntjük a darabolt paradicsomot, és az egészet befûszerezzük pirospaprikával, római köménnyel, kis szerecsendióval, sóval, borssal. Ízlés szerint egy teáskanál cukor is mehet hozzá, ha nem akarjátok, hogy savanykás legyen a paradicsomtól és az articsókától. Az egészet kis lángon rotyogtatjuk, míg láthatóan sûrûbbé nem válik a paradicsomos ragu (kb. 10 perc). Ekkor ráütjük a 4 tojást és hagyjuk, hogy alulról elkezdjenek kifehéredni. A végén a serpenyõt lefedve, vagy 150 fokos sütõbe dobva megszilárdítjuk a tojásokat. Csináljátok ízlés szerint, a legfinomabb akkor lesz, ha a sárgája folyékony marad! Tálaláskor még a tojásokat külön-külön is megsózzuk-megborsozzuk kicsit és az egészet megszórjuk friss, durvára vágott petrezselyemmel. Tökéletes reggeli ropogós kenyérrel tunkolva, de nyugodtan próbáljátok ki ebédre vagy vacsorára is, isteni lesz!

shakshuka_szarnyas_izvadasz.jpg

 

Még több ötlet, még több videó a Szárnyas Ízvadász blogban, nézzétek! Ja és persze lájkoljatok Facebookon is!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... szarnyasizvadasz.blog.hu/2014/01/14/s...

sponsored links

Keres?s