Sertéshús guavával és sütõtökkel
sponsored links
Nemrég igen érdekes, egzotikus gyümölcs került a konyhánkra: a guava. Ez a trópusi végekrõl, egészen pontosan Közép-Amerikából hozzánk került csemege, rögtön adta magát egy kis kísérletezésre. Persze azért elõtte, kellõ tisztelettel magában is megkóstoltuk, ismerkedtünk az ízével.
A guva viszonylag alacsony - 3,5-10 m magas - fa. Virágzik, levelei is vannak, de ami minket jobban érdekel, az a termése. A gömbölyded bogyó az, amiért sokan lelkesednek iránta, ez zöld vagy sárgászöld színû, és legfeljebb 20 dkg nyom. Vékony héja gyengén fényes és viaszos. A és C-vitaminban és pektinben gazdag húsa éretten lágy, bõ levû, kissé szemcsés, halvány sárgás széltõl befelé haladva rózsaszín, esetleg élénk piros is lehet. Íze kellemes, édeskésen savanyú zamatú, talán az alma-körte-eper-lime négyesével lehet legjobban leírni az ízét.
Kell hozzá (2 fõre):
6-8 szelet vékony guava,
20 dkg sovány sertéshús (karaj, szûz)
6-8 db kockára vágott sütõtök ...