Sertés és marha avagy Mindenki máshogy csicsája
sponsored links
Ahány ház, annyi szakács!
Készítjük így, ezen a néven, készítjük úgy, azon a néven, de a lényeg nem változik.
Vegyes darált hús, kétféle vagy három, de ha több az sem baj.
Bátran fûszerezve, vagy csak finoman.
Én így készítem, és ennek nevezem.
Ja, (csak azért, hogy csúnya legyek) biztos van aki ezeket cáfolja, és az övé a legjobb ?
Ja, én is készítettem már máshogy.
Ja, a kiegészítõk is szabadon választottak; mondjuk ha lett volna itthon egy kis Ajvár, akkor már nem lenne ?
Ja, én még tavaly rendeltem egy Delimano Brava Chevapomat-ot ami egy csevap készítõ -kinyomó eszköz, és nagyon hasznos illetve praktikus, sajna mára már kifutott termék, de ha valahol mégis ráakadtok ilyesmire, meg kell venni, bátran ajánlom mindenkinek ?
Ja, én is készítettem már máshogy.
Ja, a kiegészítõk is szabadon választottak; mondjuk ha lett volna itthon egy kis Ajvár, akkor már nem lenne ?
Ja, én még tavaly rendeltem egy Delimano Brava Chevapomat-ot ami egy csevap készítõ -kinyomó eszköz, és nagyon hasznos illetve praktikus, sajna mára már kifutott termék, de ha valahol mégis ráakadtok ilyesmire, meg kell venni, bátran ajánlom mindenkinek ?
CSEVAPCSICSA
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéslapocka
30 dkg darát marhahús
2 ger. zúzott fokhagyma
3 ek. jéghideg víz
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
rozmaring
borsikafû
bors, só
A darált húsokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, befûszerezzük, megsózzuk... és mindezt ízlés szerint ?
3 evõkanálnyi jéghideg vízben elkeverjük a szódabikarbónát, rálocsoljuk a húsra, és alaposan (legalább 5-8 percig) egybegyúrjuk.
1-2 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, aztán kis rudakat formázzuk (kb. ujjnyi) belõle és grillen szépen megsütjük.