Sert?ssz?z baconbe tekerve petrezselymes krumplival
sponsored links
Hozz?val?k (4-6 szem?lyre, ?tv?gyt?l f?gg?en):
1 j? nagy (vagy 2 kisebb) eg?sz sz?zpecsenye
1 csomag szeletelt f?st?lt bacon
4 nagyobb szem krumpli
1 nagy csokor petrezselyem z?ldje
s?oldat, bors, ?tolaj
egy kis jus a fagyaszt?b?l (szerencs?re m?g volt)
Elk?sz?t?se:
A krumplit megtiszt?tjuk, kisebb kock?kra v?gjuk, majd kev?s ?tolajon pir?tjuk. Ha mindenhol k?rben sz?pen megpirult, akkor fel?ntj?k egy kev?s v?zzel (vagy alapl?vel, h?slevessel) ?s fed? alatt puh?ra p?roljuk. A v?g?n ut?na s?zzuk, teker?nk r? kev?s friss borsot, majd a legv?g?n megsz?rjuk az apr?tott petrezselyemlev?llel. K?nnyen meleg?thet? k?ret.
A h?st leh?rty?zzuk, vastagabb szeletekre v?gjuk (2-4 cm), majd 3-4 %-os s?oldatban ?ztatjuk p?r ?r?t. S?t?s el?tt a h?st szobah?m?rs?kleten tartjuk, betekerj?k egy-egy bacon cs?kba (fogv?j?val r?gz?tj?k), majd egy felmeleg?tett serpeny?ben k?rget s?t?nk r? kev?s ?tolajon, betoljuk a 170 ?C-os s?t?be ?s 6-10 perc alatt k?szre s?tj?k. A h?st megnyomkodjuk ?s ha nem s?llyed bele az ujjunk, akkor j?. Nem szabad t?ls?tni, kisz?r?tani, mert ?lvezhetetlen lesz.
T?lal?skor mehet a t?ny?rra a krumpli, r? a h?s ?s meg?nt?zz?k egy kis jus-vel.
Tipp: ha a h?st s?oldatba ?ztatjuk legal?bb 3-4 ?r?n kereszt?l (de egy ?jszak?ra is j?), akkor nem kell a f?z?s sor?n m?r s?zni. Ha valaki s?tlanabbul eszik, akkor el?g az 1-2 %-os s?oldat, ha s?san, akkor 4-5 %-os is lehet, tapasztalat ?tj?n be?ll mindenkinek a sz?ja ?z?re, ?rdemes kipr?b?lni, mert az eg?sz h?sdarab ?zes lesz, nem csak k?v?lr?l.