Semmi extra: csak hús és krumpli

2010-10-07

sponsored links

Eredetileg brassóit akartam csinálni, de aztán emlékeztettem magam arra, hogy életmódot váltok vagymi, és a bõ, forró olajban kisült krumpli az egyáltalán nem illik bele. Gondolkodtam még mi lehetne jó körete egy egyszerû fûszeres húsnak, amikor eszembe jutott a tócsni. Tudom, most sokan felhördültök, de hát az is olajos és még liszt is van benne! Na igen, de ezt is el lehet úgy készíteni, hogy közel se tartalmazzon annyi kalóriát mint az eredeti verzió, egészséges is legyen és még finom is. :)

Fûszeres falatkák tócsnival:


Hozzávalók 2 személyre:


a húshoz:
kb. 40 dkg hús (bármilyen lehet, én most sertéslapockát használtam), kockára vágva
fokhagymás fûszerkeverék, só, bors

a tócsnihoz:
4-5 közepes krumpli a sajtreszelõ nagy lyukú részén lereszelve
2 tojás

bors
zabpehelyliszt
kevés olaj a sütéshez

Elkészítés:
a hús:
A húst sózzuk, borsozzuk, és fokhagymás keverékkel fûszerezzük. Kevés olajon készre sütjük.

tócsni:
A már lereszelt krumplihoz adjuk a két tojást, a sót, borsot és annyi zablisztet, hogy közepesen sûrû tésztát kapjunk.
Palacsintasütõben kevés olajat hevítünk, a masszából kanállal teszünk a serpenyõbe, lepénnyé formázzuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.
A tócsniba egyébként még lehet tenni fokhagymát is, én most a hús fûszeressége miatt nem akartam.

Jó étvágyat! :)

Folytats a blogon ... bevaltreceptek.blogspot.com/2010/10/s...

sponsored links

Keres?s