Segítsünk a májunknak
sponsored links
A legjobb zöldség mellyel segítünk a májunknak az articsóka.
Az ókori görögök úgy tartották, hogy az emberi lélek a májban lakozik. Számukra a máj az érzelmek eredete volt.
Az õsi kínai orvoslás pedig, úgy tartotta, hogy a májban lakozik az életerõ.
Mi nem gondolunk rá, mindaddig, amíg nem fog jelezni, hogy valami baj van. Mivel a máj nem ?fáj? ezért szinte mindig késõn kezdünk odafigyelni rá.Pedig még az egészséges máj is törõdést igényel. A rossz májfunkció eredményeket, akár még helyre is hozhatjuk, ha értelmesen fogunk táplálkozni.
Minden, amit eszünk keresztülmegy a májon. Úgy mûködik, mint egy szûrõ, amely megvédi az emberi szervezetet az ártalmas, mérgezõ anyagoktól. A máj felel a legtöbb tápanyag felszívódásáért. Ezt fontos tudnunk a májbetegségek esetében. Ártalmasak számára nem csak a vírusok, hanem a gyakori gyógyszerfogyasztás, a nem teljes értékû táplálékok, az alkoholfogyasztás, a vad diéták, a zsíros étel, a dohányzás, az ökológiailag szennyezett környezet, és munkahely, a vegyszerek. A máj mindezekre érzékenyen reagál, akár hányinger és gyengeség formájában.
Feltétlenül meg kell ismerkednünk az egészséges táplálkozás alapvetõ elveivel. Legyenek ismereteink arról milyen táplálék, és milyen élelmiszerek, amelyek nem ártanak a májnak (és nekünk, hiszen a mi májunkról van szó!) , és tudjuk melyek segítenek neki.
A májbetegségek esetén részletesen tanulmányozni kell az élelmiszerek címkéit, és elfogultan viszonyulni mindazon ételekhez melyek az asztalon vannak.
Néhány ajánlás melyre érdemes odafigyelni a májbetegség esetében.
Kis mennyiségû ételt fogyasszunk egy étkezésen belül, és gyakrabban együnk.
Jól meg kell rágni az ...