Scone avagy a kir?lyn?i pog?csa

2020-10-26

sponsored links


?n, a nagy kar?csony-im?d? id?n neh?z helyzetben vagyok. Ugyanis per pillanat nem tudom, hogy az Adventet v?rom jobban vagy A korona c?m? sorozat negyedik ?vadj?t?

Tavaly a kar?csonyi nagysz?netben tal?ltunk r? a II. Erzs?bet ?letm?v?t feldolgoz? sorozatra, tal?n 5-6 nap alatt le is toltuk a h?rom ?vadot bejgli-?s aperolhegyek mellett. Isteni volt, n?ha az?ta is megn?zek egy-egy r?szt, ha ki akarok szakadni a h?tk?znapok sodr?b?l. A sorozatban ?n a karaktereket ?s a szuper ?lt?z?keket szeretem a legjobban, na ?s persze az ?tkeket is ?rdekl?dve figyelem.

A scone r?gt?n a sz?vembe lopta mag?t. Ez az emblematikus angol teas?tem?ny a k?s?r?je az egyik kedvenc jelenetemnek, Jackie Kennedy ?s Erzs?bet kir?lyn? te?z?s?nak. A kir?lyn? a s?rtett f?l, Jackie egy est?lyen megb?ntotta a kir?lyn?t szavaival- s ezut?n k?ri a tal?lkoz?t. L?tszik, hogy Erzs?betet felzaklatja a tal?lkoz?s, nem ?rzi mag?t komfortosan, kezeit t?rdeli az asztal alatt. Azt?n kivesz egy s?tem?nyt, megkeni vajjal ?s dzsemmel, beleharap ?s a szinte remeg?, s?rtett n? ?tl?nyeg?l azz?, aki: rend?thetetlen ?s s?rthetetlen kir?lyn?v?.

B?mulatos ez az angol konyha, ugye? 

Mi nem haszn?ltuk ki az ?sszes var?zserej?t, kezdetnek az ?szi sz?netet ?s a r??r?s h?tf?t ?nnepelt?k ma vele. Kisebbik gyermekem is monarchista, term?szetesen ragaszkodott a te?hoz is a scone mell?, melyet ? csak immortality juice-nak h?v ?s igencsak kedvel, f?leg ipari mennyis?g? m?zzel. Szuper tea time-unk volt, gyakorlailag el is fogyott a s?tem?ny, ami azt jelenti, hogy meg?rz?sre alkalmas a recept. ?me:

Hozz?val?k:

400 g sima liszt (n?lam pizzaliszt, mostans?g mindenhez ezt haszn?lok)
1 csomag s?t?por
1 kk sz?dabikarb?na
nagy csipet s?
100 g hideg vaj kis kocsk?kra v?gva

1 nagy toj?s
100 g tejf?l
130 ml hideg tej
3 ek cukor
1 ek van?lia-esszencia

1-1 mar?k aszalt v?r?s?fonya ?s csokilencse

A s?t?t el?meleg?tem 200 fokra.

Egy g?ztepsit s?t?pap?rral b?lelek.

A lisztet, s?t?port, sz?dabikarbon?t egy t?lba szit?lom ?s a s?val, vajjal gyors mozdulatokkal morzs?sra keverem. Ha van megfelel?  m?ret? k?ses ap?r?, abban is t?rt?nhet ez a m?ka, de k?zzel sem t?bb 2 percn?l.

Ha megvagyunk, a toj?st, cukrot, tejet, tejf?lt ?s van?li?t is belekeverj?k, szint?n temp?san, hogy ?pp csak ?ssze?lljon. ?n ezen a ponton k?tfel? vettem a massz?t ?s az egyik adaghoz v?r?s?fony?t, m?sikhoz csokilencs?t kevertem.

Az ?gy kaputt t?szt?t b?ven lisztezett fel?leten j? ujjnyi vastagra ny?jtjuk, pog?csaszaggat?val szaggatjuk ?s a s?t?lapra helyezz?k. Forr? s?t?be toljuk ?s 13-15 perc alatt el is k?sz?l a s?tem?ny.

Nem ?rdemes t?l vastagra hagyni a t?szt?t, mert akkor ilyen kis d?l?ng?l? pogikat kapunk. Nagyj?b?l 20 db j?n ki a fenti adagb?l.

Ha el akarjuk b?v?lni a fogyaszt?kat, frissen felvert tejsz?nnel ?s dzsemmel t?laljuk, de smi?n vajjal is isteni tud lenni. A nagyobbik gyermekem pedig Nutell?val fogyasztotta a csokilencs?s darabokat, ?s m?g nem j?tt ?rte az ?zl?srend?rs?g. Sz?val amond? vagyok, akinek amivel j?l esik, pont ?gy egye, csak mag?ban ne, mert ?gy nem igaz?n ny?jt kulin?ris ?lm?nyt. Kicsit sz?raz, kicsit ?zetlen, de kiv?l? alap mindenfajta elhajl?shoz. Just like the British ?


Folytats a blogon ... konyha-sziget.blogspot.com/2020/10/sc...

sponsored links

Keres?s